Araplı'da fidan dikimi

SORGUN 06.04.2021 - 10:29, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Araplı'da fidan dikimi

Sorgun’un Araplı beldesinde, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte 5 bin fidan toprakla buluştu.
Sorgun’un Araplı beldesinde, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte 5 bin fidan toprakla buluştu. Araplı Belediye Başkanı Adem Ertuğrul, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Yaycılar mahallesi ve Araplı Büyükdere mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikimini, Araplı halkıyla birlikte yaptıklarını belirtti. Fidan dikimine katılan tüm bayanlara Çanakkale turu düzenleyecekleri bilgisini veren Ertuğrul “Fidanlarımızı Kırklareli, Lüleburgaz ve Demirköy’den aldık. Fındık, ceviz, ıhlamur, çınar, dut ve hünnap çeşidinden oluşan 5 bin fidan beldemize geldi. Araplı Büyükdere mevki ve Yaycılar mahallesi piknik alanında yapacağımız ağaçlandırma çalışmasını şölen havasında yapıyoruz. Fidan dikimine gelen bütün annelerimizi, ablalarımızı, Çanakkale turu ile ödüllendireceğiz. Tabii bu sözümüz pandemi sonrası için geçerlidir. Dinimizde de ağaç dikiminin önemini belirten ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz dikin.’ ‘Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hasıl olan ürün kadar Allah sevap yazar.’ ‘Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır’ gibi güzel hadisler ve sözler vardır” dedi.  
Sorgun’un Araplı beldesinde, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte 5 bin fidan toprakla buluştu.

Sorgun’un Araplı beldesinde, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte 5 bin fidan toprakla buluştu.

Araplı Belediye Başkanı Adem Ertuğrul, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Yaycılar mahallesi ve Araplı Büyükdere mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikimini, Araplı halkıyla birlikte yaptıklarını belirtti.

Fidan dikimine katılan tüm bayanlara Çanakkale turu düzenleyecekleri bilgisini veren Ertuğrul “Fidanlarımızı Kırklareli, Lüleburgaz ve Demirköy’den aldık. Fındık, ceviz, ıhlamur, çınar, dut ve hünnap çeşidinden oluşan 5 bin fidan beldemize geldi.

Araplı Büyükdere mevki ve Yaycılar mahallesi piknik alanında yapacağımız ağaçlandırma çalışmasını şölen havasında yapıyoruz. Fidan dikimine gelen bütün annelerimizi, ablalarımızı, Çanakkale turu ile ödüllendireceğiz. Tabii bu sözümüz pandemi sonrası için geçerlidir. Dinimizde de ağaç dikiminin önemini belirten ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz dikin.’ ‘Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hasıl olan ürün kadar Allah sevap yazar.’ ‘Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır’ gibi güzel hadisler ve sözler vardır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.