Balık ölümleri endişe yarattı

GÜNDEM 18.05.2021 - 12:28, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Balık ölümleri endişe yarattı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinin Hoşumlu mahallesinde bulunan göletteki balık ölümleri endişe yarattı.
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinin Hoşumlu mahallesinde bulunan göletteki balık ölümleri endişe yarattı. Gülşehri Belediye Başkanı Ali Ünlü balık ölümlerine ilişkin gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, konu ile ilgili araştırma yapılması için Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını ve gelen ekibin gerekli incelemeyi yaptığını belirtti. Ünlü, ekiplerin yaptıkları ilk tespitlerde toplu ölümlere; hava sıcaklığı ile birlikte suyunda sıcak olması ve suda ki çözülmüş oksijen değerinin aşırı düşmesinin neden olduğu kanaatine varıldığı belirtti.  Ünlü vatandaşları tarım ilaçları kutularını gölet ve çevresine atmamaları konusunda uyararak "Belki bu ölümler sudaki oksijenin azalmasından kaynaklanabilir ama, bu tür ilaç artıklarının ve kablarının gölete ve çevresine atılması da ilerde ölümlere yol açabilir. Onun için vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." dedi. Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat 'da bu mevsimlerde bu tür ölümlerin yaşandığına ve bunun normal bir durum olduğuna dikkat çekerek “Hoşumlu göletinde erişkin balık ölümlerine rastlanmamış, daha çok yavru balık ölümleri görülmüştür. Bu durum bu mevsimde sulardaki oksijen değerinin aşırı düşmesinden kaynaklanır. Şu anda hala yavru balıklar su yüzeyine çıkmaya, oksijene ulaşmaya çalışıyorlar. Korkulacak bir durum yok” diye konuştu.
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinin Hoşumlu mahallesinde bulunan göletteki balık ölümleri endişe yarattı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinin Hoşumlu mahallesinde bulunan göletteki balık ölümleri endişe yarattı.
Gülşehri Belediye Başkanı Ali Ünlü balık ölümlerine ilişkin gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, konu ile ilgili araştırma yapılması için Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını ve gelen ekibin gerekli incelemeyi yaptığını belirtti.
Ünlü, ekiplerin yaptıkları ilk tespitlerde toplu ölümlere; hava sıcaklığı ile birlikte suyunda sıcak olması ve suda ki çözülmüş oksijen değerinin aşırı düşmesinin neden olduğu kanaatine varıldığı belirtti. 
Ünlü vatandaşları tarım ilaçları kutularını gölet ve çevresine atmamaları konusunda uyararak "Belki bu ölümler sudaki oksijenin azalmasından kaynaklanabilir ama, bu tür ilaç artıklarının ve kablarının gölete ve çevresine atılması da ilerde ölümlere yol açabilir. Onun için vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." dedi.
Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat 'da bu mevsimlerde bu tür ölümlerin yaşandığına ve bunun normal bir durum olduğuna dikkat çekerek “Hoşumlu göletinde erişkin balık ölümlerine rastlanmamış, daha çok yavru balık ölümleri görülmüştür. Bu durum bu mevsimde sulardaki oksijen değerinin aşırı düşmesinden kaynaklanır. Şu anda hala yavru balıklar su yüzeyine çıkmaya, oksijene ulaşmaya çalışıyorlar. Korkulacak bir durum yok” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.