Bu zor süreçte doğalgazını kestiler

SORGUN 11.02.2021 - 09:54, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Bu zor süreçte doğalgazını kestiler

Sorgun'da esnaflık yaparak geçimini sağlayan Cemile Coşkunyürek'in ödeyemediği faturası için doğalgazını kestiler.
                Sorgun'da esnaflık yaparak geçimini sağlayan Cemile Coşkunyürek'in ödeyemediği faturası için doğalgazını kestiler.                 Lokanta işletmecisi Cemile Coşkunyürek, “ Lokantalara getirilen kısıtlamalar bizleri tamamen bitirdi. Ben ülkeme vergi veriyorsam, işçi çalıştırıyorsam herkesin bana destek vermesi gerekir. Açıklanan tedbirlerle birlikte şimdi sadece paket servisi yapmaktayız. Esnaf olarak zaten zor bir süreçten geçiyoruz. Artık biz de bu dönemi en az hasarla atlatabilmek için paket servise başladık. Yasak ve kısıtlamalar konulmuşsa esnafa nasıl destek verileceği de düşünülmüştür.” dedi. “Esnaflar olarak elektrik, su, doğalgaz, eleman ve kira gibi birçok girdilerimiz var. Siz bu süreçte esnafın doğalgazını kestirirseniz, bu esnaftan nasıl hizmet bekleyeceksiniz. Bana 2 bin 700 lira çöp vergisi geldi. Ben iş yapacağım ve bu borçlarımı ödeyeceğim. Herşeyden öte ben bir anneyim. Benim de sorumluluklarım var. Ben de kadın başıma yanımda çalışanlarıma maaş veriyorum. Kira ödüyorum. Emeğe saygı göstermeyenler hayat mücadelesinin ne olduğunu bilmezler. Ben kadın başıma şu sıkıntılı günlerde ayakta durabilmek için çalışanlarımla birlikte gayret gösteriyorum. Ben herkes gibi değilim. Eğer ki köyden gelip burada esnaflık yapıyorsam. Devletime vergi verip, çalışanlarıma maaş ödüyorsam herkesin bizlere saygı duyması gerekir. Doğalgaz borcu için faturamı kestiler. Ben yine bu doğalgaz faturasını komşu esnaf arkadaştan borç alarak yatırdım. Benim işlerim tamamıyle alt üst oldu. Buradan bizleri yönetenlere sesleniyorum. Artık duyun sesimizi. Yeter artık. Paket servisi için hazırladığım yemeklerim ocakta, hazırladığım gözlemeler sacın üzerinde kaldı. Bekleyen müşterilerim gitti ve ben bugün paket servisi ile yapacağım işten zararımı bile doğrultamayacağım.”                 Lokanta işletmecisi Cemile Coşkunyürek, “koronavirüs tedbirleri kapsamında restorant, cafe ve lokantaların sadece paket servisi olarak hizmet vermesi kararının ardından, çoğu esnaf belli etmiyorsa da işyerini kapatma aşamasına geldi. Artık bir bir dükkanlar kapanacak. Yetkililere sesle-niyorum. Yeter artık bu pandemi 3-5 yıl sürecek olursa bizim gibi esnafların durumu ne olacak?” dedi. (Bekir Özbek)
Sorgun'da esnaflık yaparak geçimini sağlayan Cemile Coşkunyürek'in ödeyemediği faturası için doğalgazını kestiler.

                Sorgun'da esnaflık yaparak geçimini sağlayan Cemile Coşkunyürek'in ödeyemediği faturası için doğalgazını kestiler.

                Lokanta işletmecisi Cemile Coşkunyürek, “ Lokantalara getirilen kısıtlamalar bizleri tamamen bitirdi. Ben ülkeme vergi veriyorsam, işçi çalıştırıyorsam herkesin bana destek vermesi gerekir. Açıklanan tedbirlerle birlikte şimdi sadece paket servisi yapmaktayız. Esnaf olarak zaten zor bir süreçten geçiyoruz. Artık biz de bu dönemi en az hasarla atlatabilmek için paket servise başladık. Yasak ve kısıtlamalar konulmuşsa esnafa nasıl destek verileceği de düşünülmüştür.” dedi. “Esnaflar olarak elektrik, su, doğalgaz, eleman ve kira gibi birçok girdilerimiz var. Siz bu süreçte esnafın doğalgazını kestirirseniz, bu esnaftan nasıl hizmet bekleyeceksiniz. Bana 2 bin 700 lira çöp vergisi geldi. Ben iş yapacağım ve bu borçlarımı ödeyeceğim. Herşeyden öte ben bir anneyim. Benim de sorumluluklarım var. Ben de kadın başıma yanımda çalışanlarıma maaş veriyorum. Kira ödüyorum. Emeğe saygı göstermeyenler hayat mücadelesinin ne olduğunu bilmezler. Ben kadın başıma şu sıkıntılı günlerde ayakta durabilmek için çalışanlarımla birlikte gayret gösteriyorum. Ben herkes gibi değilim. Eğer ki köyden gelip burada esnaflık yapıyorsam. Devletime vergi verip, çalışanlarıma maaş ödüyorsam herkesin bizlere saygı duyması gerekir. Doğalgaz borcu için faturamı kestiler. Ben yine bu doğalgaz faturasını komşu esnaf arkadaştan borç alarak yatırdım. Benim işlerim tamamıyle alt üst oldu. Buradan bizleri yönetenlere sesleniyorum. Artık duyun sesimizi. Yeter artık. Paket servisi için hazırladığım yemeklerim ocakta, hazırladığım gözlemeler sacın üzerinde kaldı. Bekleyen müşterilerim gitti ve ben bugün paket servisi ile yapacağım işten zararımı bile doğrultamayacağım.”

                Lokanta işletmecisi Cemile Coşkunyürek, “koronavirüs tedbirleri kapsamında restorant, cafe ve lokantaların sadece paket servisi olarak hizmet vermesi kararının ardından, çoğu esnaf belli etmiyorsa da işyerini kapatma aşamasına geldi. Artık bir bir dükkanlar kapanacak. Yetkililere sesle-niyorum. Yeter artık bu pandemi 3-5 yıl sürecek olursa bizim gibi esnafların durumu ne olacak?” dedi. (Bekir Özbek)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.