Çözüm istiyorlar

SORGUN 02.02.2021 - 11:54, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Çözüm istiyorlar

Sorgun'da bulunan hobi bahçelerinin sahipleri, hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm istediklerini söyledi.
Sorgun'da bulunan hobi bahçelerinin sahipleri, hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm istediklerini söyledi. Sorgun'a bağlı Bağlarbaşı Köyü mevkiinde bulunan Belpınar Konut Yapı Kooperatifi hissedarlarından Mastafa Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, "Bizler buralara büyük emekler verdik. Buralar zaten tarım arazisi vasfından düşmüş yerler." diyerek şöyle konuştu: "Bağlarbaşı Mevkii'nden aldığımız 27 dönümlük araziye Belpınar Konut Yapı Kooperatifi'nde kayıtlı 17 hissedarla bir olarak hobi bahçeleri yaptık. Burda zaten toprak tarım arazisi olmaktan çıkmış. Çakıl taşlarıyla dolu kis topraklı yerlere tarım yapabilmek için kamyon kamyon toprak taşıdık. Evleri yaptığımız yerleri tarıma uygun hale biz getirdik. Burda kooperatif üyesi olan arkadaşlarımız çoğu emekli. Buralara emekler verip meyve ağaçları, çam ağaçlarıyla biz yeşillendirdik." dedi. Şahin, 17 hissedarlı kooperatif olarak hobi bahçelerine ruhsat istediklerini belirterek, "Hissedarlar olarak bizler bu durumda mağduriyet yaşıyoruz. Buralara verilen büyük emekler var. Bu emeklerin yıkılması bizler için çok büyük kayıp olur. Bizler burada nefes alıp, huzur bulmak için böyle bir kooperatif kurduk. Burda toprak analizi yapılmadı. Yapılsa zaten buranın tarıma elverişli olmadığı anlaşılacak." dedi. Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm beklediklerini söyleyerek, hobi bahçelerine ruhsat verilmesi konusunda devletin adım atacağına inandıklarını sözlerine ekledi. (Haber: Alparslan Gazi Doğan)
Sorgun'da bulunan hobi bahçelerinin sahipleri, hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm istediklerini söyledi.

Sorgun'da bulunan hobi bahçelerinin sahipleri, hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm istediklerini söyledi.

Sorgun'a bağlı Bağlarbaşı Köyü mevkiinde bulunan Belpınar Konut Yapı Kooperatifi hissedarlarından Mastafa Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, "Bizler buralara büyük emekler verdik. Buralar zaten tarım arazisi vasfından düşmüş yerler." diyerek şöyle konuştu:

"Bağlarbaşı Mevkii'nden aldığımız 27 dönümlük araziye Belpınar Konut Yapı Kooperatifi'nde kayıtlı 17 hissedarla bir olarak hobi bahçeleri yaptık. Burda zaten toprak tarım arazisi olmaktan çıkmış. Çakıl taşlarıyla dolu kis topraklı yerlere tarım yapabilmek için kamyon kamyon toprak taşıdık. Evleri yaptığımız yerleri tarıma uygun hale biz getirdik. Burda kooperatif üyesi olan arkadaşlarımız çoğu emekli. Buralara emekler verip meyve ağaçları, çam ağaçlarıyla biz yeşillendirdik." dedi.

Şahin, 17 hissedarlı kooperatif olarak hobi bahçelerine ruhsat istediklerini belirterek, "Hissedarlar olarak bizler bu durumda mağduriyet yaşıyoruz. Buralara verilen büyük emekler var. Bu emeklerin yıkılması bizler için çok büyük kayıp olur. Bizler burada nefes alıp, huzur bulmak için böyle bir kooperatif kurduk. Burda toprak analizi yapılmadı. Yapılsa zaten buranın tarıma elverişli olmadığı anlaşılacak." dedi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm beklediklerini söyleyerek, hobi bahçelerine ruhsat verilmesi konusunda devletin adım atacağına inandıklarını sözlerine ekledi. (Haber: Alparslan Gazi Doğan)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.