ESNAF ÇARESİZ, İNTİHARLAR ARTTI

GÜNDEM 06.05.2021 - 11:27, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

ESNAF ÇARESİZ, İNTİHARLAR ARTTI

Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen, Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi olduğunu söyledi.
Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen,  Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi olduğunu söyledi. Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen,  Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi ilçede son bir yılda iş bulamayarak aile düzeni bozulan gençlerin intiharla baş başa bırakıldığını söyledi. Son günlerde artan ve hükümetin gündemine dahi almadığı intihar olaylarına çözüm bulunmasını isteyen Özen “Bu çözümde ancak bu gençlerimize iş, aş ve ekmek vermekle olur. Ancak ne var ki şu pandemide darboğaza giren esnafımıza, kısa süre önce bir destek paketi açıkladılar.  Bu destek paketinden kaç esnafımız faydalanacak. İşyerine kilit vuran esnafın tamamına destek verilmesi gerekirken, hala inatla esnaf ayırt ederek yardım vermeleri nedeniyle bir çok esnafımız imkansızlıklarla boğuşmaktadır. Bu sebeple bu krizle işleri bozulan çok sayıda esnafımız bizlere çaresizlikten yakınmaktadırlar” dedi. ESNAF ÇOK KÖTÜ DURUMDA Türkiye’de olduğu gibi Sorgunda da iş yapamayan esnaf kiradan muaf olmak istediğini, ifade eden Özen “Esnafın durumu hala berbat durumda. Ramazan ayı ile birlikte gelen kapanmalar tamamıyla esnafı bitirdi. Bu süreçte ay sonunda ödemesi olan esnafın işyerleri kapalı durumda. Bu esnaf ay sonunda yapacağı ödemelerini nasıl yapacak. Hiç kimse bu soruna el atmıyor. Esnafı düştüğü bu zor durumdan kim kurtaracak? Bunu tüm STK Başkanlarına ve Devlet yöneticilerine soruyorum. Mayıs ayı sonunda yapacağı ödemelerle birlikte  esnaf masrafını nasıl karşılayacak. Devletin SGK ve vergi ödemeleri için yaptığı ötelemeyi, altı ay daha uzatmasını bekliyoruz. Artık Cumhurbaşkanımızın çıkıp kiralara yönelik bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Sıkıntısı dağlar kadar olan esnafın önünde ciddi bir sorun olan kira sorununa tez elden bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Esnaflar günü birlik kazandıkları ile ancak evine ekmek götürebiliyor. Başkaca diğer ödemelerinin hiçbirini yapamıyor.” İfadelerini kullandı. HİÇ FARK OLMADI Özen pandeminin başladığı günden bu güne durumun daha da kötüye gittiğini,  pandemi sürecinde vatandaşın ancak temel gıdaya harcama yapabildiğini, ekstra masraflar için bütçe ayıramadığını,  bu durumun da ekonomiyi kilitlediğini sözlerine ekledi.
Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen, Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen,  Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Sorgun Teşkilat Başkanı Muammer Özen,  Türkiye’de çok sayıda kişiyi etkileyen geçim sıkıntısının, 2021'de de halkın başlıca gündem maddesi ilçede son bir yılda iş bulamayarak aile düzeni bozulan gençlerin intiharla baş başa bırakıldığını söyledi.

Son günlerde artan ve hükümetin gündemine dahi almadığı intihar olaylarına çözüm bulunmasını isteyen Özen “Bu çözümde ancak bu gençlerimize iş, aş ve ekmek vermekle olur. Ancak ne var ki şu pandemide darboğaza giren esnafımıza, kısa süre önce bir destek paketi açıkladılar.  Bu destek paketinden kaç esnafımız faydalanacak. İşyerine kilit vuran esnafın tamamına destek verilmesi gerekirken, hala inatla esnaf ayırt ederek yardım vermeleri nedeniyle bir çok esnafımız imkansızlıklarla boğuşmaktadır. Bu sebeple bu krizle işleri bozulan çok sayıda esnafımız bizlere çaresizlikten yakınmaktadırlar” dedi.

ESNAF ÇOK KÖTÜ DURUMDA

Türkiye’de olduğu gibi Sorgunda da iş yapamayan esnaf kiradan muaf olmak istediğini, ifade eden Özen “Esnafın durumu hala berbat durumda. Ramazan ayı ile birlikte gelen kapanmalar tamamıyla esnafı bitirdi. Bu süreçte ay sonunda ödemesi olan esnafın işyerleri kapalı durumda. Bu esnaf ay sonunda yapacağı ödemelerini nasıl yapacak. Hiç kimse bu soruna el atmıyor. Esnafı düştüğü bu zor durumdan kim kurtaracak? Bunu tüm STK Başkanlarına ve Devlet yöneticilerine soruyorum. Mayıs ayı sonunda yapacağı ödemelerle birlikte  esnaf masrafını nasıl karşılayacak. Devletin SGK ve vergi ödemeleri için yaptığı ötelemeyi, altı ay daha uzatmasını bekliyoruz. Artık Cumhurbaşkanımızın çıkıp kiralara yönelik bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Sıkıntısı dağlar kadar olan esnafın önünde ciddi bir sorun olan kira sorununa tez elden bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Esnaflar günü birlik kazandıkları ile ancak evine ekmek götürebiliyor. Başkaca diğer ödemelerinin hiçbirini yapamıyor.” İfadelerini kullandı.

HİÇ FARK OLMADI

Özen pandeminin başladığı günden bu güne durumun daha da kötüye gittiğini,  pandemi sürecinde vatandaşın ancak temel gıdaya harcama yapabildiğini, ekstra masraflar için bütçe ayıramadığını,  bu durumun da ekonomiyi kilitlediğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.