ÖZGÜR KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

GÜNDEM 18.05.2021 - 13:16, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

ÖZGÜR KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto etmek için sokağa çıktı.
Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto etmek için sokağa çıktı. Sorgun Salih Paşa Camii önünden başlatılan protesto yürüyüşü Şakir Efendi Meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması ile tamamlandı. Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto ettiler. Cumhuriyet Caddesi Salih Paşa Camii önünden başlatıldı yürüyüş, Şakir Efendi Meydanında noktalandı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbir ve sloganlar atarak Şakir Efendi Meydanına ulaştılar. Okunan kuran-ı kerimin ardından AK Parti Sorgun Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes Telli, basın bildirisi okudu Telli, Mescid-i Aksa bir asırdır terör şebekesi Siyonist İsrail’in işgali altına olduğunu belirterek “Kurulduğu günden beridir, bu siyonist devlet planlı bir şekilde işgale devam etmekte, Filistinli kardeşlerimize zulmetmekte ve Mescid-i Aksa’mızda Müslümanların namaz kılmasına müsaade etmemektedir. Şuanda Kudüste izzetimiz ve onurumuz çiğneniyor. Ramazan ayının bu son günlerinde İsrail bizim hassasiyetlerimize hakaret edercesine Mescid-i Aksa’ya saldırıyor. Zalim zulmüne devam ediyor. Kutsal mabedimiz postallarla çiğneniyor”dedi. Kudüs’ün sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını dikkat çeken Telli “Kudüs islam ümmetinin can damarlarından biridir.  Kudüs bir ırk bir parti, bir mezhep sorunu değil, ümmetin ortak sorunudur. Kudus islamındır, islamın kalacaktır.Elbet birgün dökülen kanların, çiğnenen iffetlerin hesabı sorulacaktır”şeklinde konuştu.  Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, polis gözetiminde sessizce dağıldı. (Bekir Özbek)
Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto etmek için sokağa çıktı.

Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto etmek için sokağa çıktı. Sorgun Salih Paşa Camii önünden başlatılan protesto yürüyüşü Şakir Efendi Meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması ile tamamlandı.

Sorgun Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını protesto ettiler. Cumhuriyet Caddesi Salih Paşa Camii önünden başlatıldı yürüyüş, Şakir Efendi Meydanında noktalandı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbir ve sloganlar atarak Şakir Efendi Meydanına ulaştılar. Okunan kuran-ı kerimin ardından AK Parti Sorgun Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes Telli, basın bildirisi okudu Telli, Mescid-i Aksa bir asırdır terör şebekesi Siyonist İsrail’in işgali altına olduğunu belirterek “Kurulduğu günden beridir, bu siyonist devlet planlı bir şekilde işgale devam etmekte, Filistinli kardeşlerimize zulmetmekte ve Mescid-i Aksa’mızda Müslümanların namaz kılmasına müsaade etmemektedir. Şuanda Kudüste izzetimiz ve onurumuz çiğneniyor. Ramazan ayının bu son günlerinde İsrail bizim hassasiyetlerimize hakaret edercesine Mescid-i Aksa’ya saldırıyor. Zalim zulmüne devam ediyor. Kutsal mabedimiz postallarla çiğneniyor”dedi.

Kudüs’ün sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını dikkat çeken Telli “Kudüs islam ümmetinin can damarlarından biridir.  Kudüs bir ırk bir parti, bir mezhep sorunu değil, ümmetin ortak sorunudur. Kudus islamındır, islamın kalacaktır.Elbet birgün dökülen kanların, çiğnenen iffetlerin hesabı sorulacaktır”şeklinde konuştu.  Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, polis gözetiminde sessizce dağıldı. (Bekir Özbek)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.