Sorgun Basınında Güç Birliği

SORGUN 05.01.2021 - 09:12, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Sorgun Basınında Güç Birliği

Yurt genelinde birçok ilde birleşmeye giden yerel gazeteler arasına Sorgun ilçesindeki gazeteler de katıldı.
Yurt genelinde birçok ilde birleşmeye giden yerel gazeteler arasına Sorgun ilçesindeki gazeteler de katıldı. Sorgun’da yayın yapan ve Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alma hakkına sahip 4 gazete birleşerek “ Sorgun Medya Gazetesi” ismiyle vasıflı olarak haftada 2 gün yayın hayatına devam etme kararı aldı. Haftalık yayınını sürdüren Sorgun Postası, Gerçek Haber, Sıla Haber ve Selam gazeteleri aralarında yaptıkları ortak çalışma sonucu “Sorgun Medya Gazetesi” adı altında birleşti. Ülke genelinde olduğu gibi Sorgun’da da ilan ve reklam gelirlerinin düşmesi, maliyetlerin artması sebebiyle zor günler geçiren yerel gazeteler bir araya gelme yoluna giderek güçlerini birleştirdiler. Birleşme sürecine katlı sağlayan Sorgun Postası Gazetesi Sahibi Doğan Özmen- Şahin Özmen, Gerçek Haber Gazetesi Sahibi Rukiye Yılmaz, Selam Gazetesi Sahibi Durali Doğan, Sıla Haber Sahibi Rasim Doğan, Gerçek Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Halit Yılmaz, Selam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alparslan Gazi Doğan;  Birleşmeden memnun olduklarını ve görüşmelerin mutlu sonla bittiğini” dile getirdiler. Gazete sahipleri yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler; “Alınan kararın başta Sorgun olmak üzere gazete sahipleri, çalışanları ve yerel basın adına hayırlı olmasını diliyoruz.Birlik olma, işbirliği, güç birliğinin zor olduğunu ama imkansız olmadığını bu birleşmeyle herkese göstermiş olduk. Bizi bu kararı almaya zorlayan nedenlerin başında yerel basının yaşadığı zorluklar geliyor. Bu zorluklar bize birlikte olma ve yeni yol haritası izleme mecburiyeti doğurdu. Diğer 4 gazete kapanmadı. Bu gazeteler de önceki yayın günlerinde çıkmaya devam edecekler. Güç birliği yaparak Sorgun’a beşinci bir gazeteyi kazandırmış olduk. Diğer gazetelerimizde olduğu gibi, Sorgun Medyada; doğru, dürüst, tarafsız ve ilkeli yayınına devam edecek. Hayırlı olsun.” Sorgun Medya haftada 2 gün Salı ve Perşembe günleri yayınlanacak. Gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğünü Alparslan Gazi Doğan, Sayfa Sekreterliğini Sema Özmen ve Muhabirlik görevini de Bekir Özbek yapacak. Ayrıca okuyucularına daha iyi hizmet vermek adına www.sorgunmedya.com adresini bunun yanında sorgunmedyagazetesi facebook adresini siz değerli okuyucularının hizmetine açtı.
Yurt genelinde birçok ilde birleşmeye giden yerel gazeteler arasına Sorgun ilçesindeki gazeteler de katıldı.

Yurt genelinde birçok ilde birleşmeye giden yerel gazeteler arasına Sorgun ilçesindeki gazeteler de katıldı.

Sorgun’da yayın yapan ve Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alma hakkına sahip 4 gazete birleşerek “ Sorgun Medya Gazetesi” ismiyle vasıflı olarak haftada 2 gün yayın hayatına devam etme kararı aldı.

Haftalık yayınını sürdüren Sorgun Postası, Gerçek Haber, Sıla Haber ve Selam gazeteleri aralarında yaptıkları ortak çalışma sonucu “Sorgun Medya Gazetesi” adı altında birleşti.

Ülke genelinde olduğu gibi Sorgun’da da ilan ve reklam gelirlerinin düşmesi, maliyetlerin artması sebebiyle zor günler geçiren yerel gazeteler bir araya gelme yoluna giderek güçlerini birleştirdiler.

Birleşme sürecine katlı sağlayan Sorgun Postası Gazetesi Sahibi Doğan Özmen- Şahin Özmen, Gerçek Haber Gazetesi Sahibi Rukiye Yılmaz, Selam Gazetesi Sahibi Durali Doğan, Sıla Haber Sahibi Rasim Doğan, Gerçek Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Halit Yılmaz, Selam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alparslan Gazi Doğan;  Birleşmeden memnun olduklarını ve görüşmelerin mutlu sonla bittiğini” dile getirdiler.

Gazete sahipleri yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler; “Alınan kararın başta Sorgun olmak üzere gazete sahipleri, çalışanları ve yerel basın adına hayırlı olmasını diliyoruz.Birlik olma, işbirliği, güç birliğinin zor olduğunu ama imkansız olmadığını bu birleşmeyle herkese göstermiş olduk. Bizi bu kararı almaya zorlayan nedenlerin başında yerel basının yaşadığı zorluklar geliyor. Bu zorluklar bize birlikte olma ve yeni yol haritası izleme mecburiyeti doğurdu. Diğer 4 gazete kapanmadı. Bu gazeteler de önceki yayın günlerinde çıkmaya devam edecekler. Güç birliği yaparak Sorgun’a beşinci bir gazeteyi kazandırmış olduk. Diğer gazetelerimizde olduğu gibi, Sorgun Medyada; doğru, dürüst, tarafsız ve ilkeli yayınına devam edecek. Hayırlı olsun.”

Sorgun Medya haftada 2 gün Salı ve Perşembe günleri yayınlanacak. Gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğünü Alparslan Gazi Doğan, Sayfa Sekreterliğini Sema Özmen ve Muhabirlik görevini de Bekir Özbek yapacak.

Ayrıca okuyucularına daha iyi hizmet vermek adına www.sorgunmedya.com adresini bunun yanında sorgunmedyagazetesi facebook adresini siz değerli okuyucularının hizmetine açtı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.