Sorgun’da köyler yağmur duasına çıkıyor

GÜNDEM 03.06.2021 - 11:03, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Sorgun’da köyler yağmur duasına çıkıyor

Sorgun’a bağlı köylerde son günlerde yağmur duasına çıkılıyor.
        Sorgun’a bağlı köylerde son günlerde yağmur duasına çıkılıyor.                 Geçtiğimiz günlerde Akocak, Caferli, Şahmuratlı gibi köylerde köylüler yağmur duasına çıkmıştı. Son olarak Aşağı Cumafakılı ve Duralidayılı köyünde yaşayan vatandaşlar aşırı kurak geçen mevsimde tarlada olan mahsullerine yağmur yağıp bereketlenmesi için kurban kesip dua ettiler.                 Aşağıcumafakılı köy camisi önünde kurban kesilerek yapılan yağmur duasına Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve köylüler katıldı. Köy muhtarı Emin Arslan, mevsimin oldukça kurak geçtiğini, bu nedenle yağmur duasına çıktıklarını söyledi.Öğle namazı sonrası yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak yapılan yağmur duasına çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerini semaya açan vatandaşlar yağmur yağması için dua etti. (Sema Özmen)
Sorgun’a bağlı köylerde son günlerde yağmur duasına çıkılıyor.

        Sorgun’a bağlı köylerde son günlerde yağmur duasına çıkılıyor.

                Geçtiğimiz günlerde Akocak, Caferli, Şahmuratlı gibi köylerde köylüler yağmur duasına çıkmıştı. Son olarak Aşağı Cumafakılı ve Duralidayılı köyünde yaşayan vatandaşlar aşırı kurak geçen mevsimde tarlada olan mahsullerine yağmur yağıp bereketlenmesi için kurban kesip dua ettiler.

                Aşağıcumafakılı köy camisi önünde kurban kesilerek yapılan yağmur duasına Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve köylüler katıldı. Köy muhtarı Emin Arslan, mevsimin oldukça kurak geçtiğini, bu nedenle yağmur duasına çıktıklarını söyledi.Öğle namazı sonrası yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak yapılan yağmur duasına çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerini semaya açan vatandaşlar yağmur yağması için dua etti.

(Sema Özmen)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.