TKDK'nın hibe destekleri sürüyor

EKONOMİ 14.01.2021 - 13:05, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

TKDK'nın hibe destekleri sürüyor

Yozgat'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) çiftçiye hibe destekleri sürüyor.
Yozgat'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) çiftçiye hibe destekleri sürüyor. Yozgat İl Koordinatör-lüğünce biçerdöver projesi kabul edilen Sınırlı Sorumlu Ilısu Tarımsal Kalkınma Ko-operatifi'ne 2 milyon 359 bin 675 lira hibe desteği sağ-landığı bildirildi. TKDK Yozgat İl Koordi-natörlüğünden yapılan ya-zılı açıklamada, Sarıkaya ilçesinde kurulu Sınırlı So-rumlu Ilısu Tarımsal Kal-kınma Kooperatifi'nin bir mısır biçerdöver makinesi ve bir normal biçerdöver için hazırlanan projenin desteklenmeye hak kazan-dığı belirtildi. TKDK projelerinin KDV ve ÖTV gibi verilerden muaf tutulduğu anımsatılan açık-lamada, şunlar kaydedildi: "Sadece bir proje ile kırsala tek kalemde 4 milyon 503 bin lira yatırım yapılmış bunun 2 milyon 359 bin 675 liralık tutarı TKDK tarafından karşılanacaktır. Bölgede kurulan bu kooperatif bir çarpan etkisi oluşturmaktadır. Kooperatif Sarıkaya ve Boğazlıyan çiftçileri ile mısır ekim sözleşmesi yapmıştır." Açıklamada, Sarıkaya'da ve Boğazlıyan'da sadece mısır için ekim alanının 6 bin dönümü bulacağı ve 50 bin ton mısır silajı üretimi gerçekleştirilerek, modern hayvancılık işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)
Yozgat'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) çiftçiye hibe destekleri sürüyor.

Yozgat'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) çiftçiye hibe destekleri sürüyor.
Yozgat İl Koordinatör-lüğünce biçerdöver projesi kabul edilen Sınırlı Sorumlu Ilısu Tarımsal Kalkınma Ko-operatifi'ne 2 milyon 359 bin 675 lira hibe desteği sağ-landığı bildirildi.
TKDK Yozgat İl Koordi-natörlüğünden yapılan ya-zılı açıklamada, Sarıkaya ilçesinde kurulu Sınırlı So-rumlu Ilısu Tarımsal Kal-kınma Kooperatifi'nin bir mısır biçerdöver makinesi ve bir normal biçerdöver için hazırlanan projenin desteklenmeye hak kazan-dığı belirtildi.
TKDK projelerinin KDV ve ÖTV gibi verilerden muaf tutulduğu anımsatılan açık-lamada, şunlar kaydedildi:
"Sadece bir proje ile kırsala tek kalemde 4 milyon 503 bin lira yatırım yapılmış bunun 2 milyon 359 bin 675 liralık tutarı TKDK tarafından karşılanacaktır. Bölgede kurulan bu kooperatif bir çarpan etkisi oluşturmaktadır. Kooperatif Sarıkaya ve Boğazlıyan çiftçileri ile mısır ekim sözleşmesi yapmıştır."
Açıklamada, Sarıkaya'da ve Boğazlıyan'da sadece mısır için ekim alanının 6 bin dönümü bulacağı ve 50 bin ton mısır silajı üretimi gerçekleştirilerek, modern hayvancılık işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.