Yozgat'ta İller ve Destinasyonlar tanıtım çalışması

GÜNDEM 27.01.2021 - 17:55, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Yozgat'ta İller ve Destinasyonlar tanıtım çalışması

Yozgat'ta İller ve Destinasyon-lar tanıtım çalışması toplantısı yapıldı.
Yozgat'ta İller ve Destinasyon-lar tanıtım çalışması toplantısı yapıldı. Yozgat, tarih öncesinden gü-nümüze kadar yerleşim yeri ol-masına, birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmasın karşın, turizm sektöründen yeterli payı alabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, yapılacak çalışma-ların yol haritası üzerinde durul-du. Yozgat Kültür ve Turizm Mü-dürlüğü koordinasyonunda İller ve Destinasyonlar tanıtım ça-lışması toplantısında, ilin turizme yönelik mevcut durumu ele alındı, antik kent kalıntıları ile turizme yönelik alanlarda cazibe merkezlerinin oluşturulup, konak-lama ve benzeri eksikliklerin gi-derilmesi noktasında yapılabile-cek çalışmalarla ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu.  Yozgat Valisi Ziya Polat baş-kanlığında gerçekleştirilen top-lantıya, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fis-unoğlu, ajansın çalışmaları, Yoz-gat'ın tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi verdi.  Katılımcıların görüş ve öneri-leri alan Yozgat Valisi Ziya Polat, yapılan bu tür toplantıların ve çalıştayların önemli olduğunu ancak bunun sahaya yansıtıl-ması gerektiğini söyledi.   Polat, ellerinde bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalıştay ev-rakı bulunduğunu da hatırlata-rak, ''Neler yapılması gerektiği konusunda yol haritaları çizilmiş ama artık sahaya inilmesi lazım. Turizm değerleri bakımından iyi durumdayız ama turizmden para getiren değerimiz çok az. Roma hamamı var, Kazankaya Kanyo-nu, Çamlık Milli Parkı'mız var ama yeterince turist çekemiyoruz. Çamlık Milli Parkı'nın değerini artırmamız lazım, burasını turizm değeri yapmamız lazım. İnsa-nımız turizmden para kazanırsa bu değerlere daha fazla salip çıkar'' dedi.  Termal konusunda Sorgun ilçesinin iyi durumda olduğunu kaydeden Polat, "Sarıkaya, Bo-ğazlıyan, Yerköy ilçemizde de adımlar atılması lazım. Akdağ-madeni ormanlarımız var, bun-ları turizme kazandırmamız ge-rekiyor. Pandemi ile kamp turiz-minin önemi arttı, insanlar artık otelleri değil, kamp alanlarını istiyor. Buna göre altyapı oluş-turmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.  Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat'ın tarihi, turistik ve yemek konusunda zengin kaynakları olduğunu aktardı.  Köse, ''Bütün ilçelerimizin ken-dine göre önemli turizm değer-leri var ve bu değerleri öne çıkar-mak için çaba sarf ediyor. Bu konuda Yozgat'ı bütün olarak görmek ve bütün değerlendi-rerek tanıtmak gerekir'' şeklinde konuştu.  Toplantıya Bozok Üni-versitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Kültür ve Turizm Mü-dürü Hüseyin Çiftçi, daire mü-dürleri, sivil toplum kuruluş tem-silcileri katıldı.  (HABER MERKEZİ)
Yozgat'ta İller ve Destinasyon-lar tanıtım çalışması toplantısı yapıldı.

Yozgat'ta İller ve Destinasyon-lar tanıtım çalışması toplantısı yapıldı.
Yozgat, tarih öncesinden gü-nümüze kadar yerleşim yeri ol-masına, birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmasın karşın, turizm sektöründen yeterli payı alabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, yapılacak çalışma-ların yol haritası üzerinde durul-du.
Yozgat Kültür ve Turizm Mü-dürlüğü koordinasyonunda İller ve Destinasyonlar tanıtım ça-lışması toplantısında, ilin turizme yönelik mevcut durumu ele alındı, antik kent kalıntıları ile turizme yönelik alanlarda cazibe merkezlerinin oluşturulup, konak-lama ve benzeri eksikliklerin gi-derilmesi noktasında yapılabile-cek çalışmalarla ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu. 
Yozgat Valisi Ziya Polat baş-kanlığında gerçekleştirilen top-lantıya, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fis-unoğlu, ajansın çalışmaları, Yoz-gat'ın tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi verdi. 
Katılımcıların görüş ve öneri-leri alan Yozgat Valisi Ziya Polat, yapılan bu tür toplantıların ve çalıştayların önemli olduğunu ancak bunun sahaya yansıtıl-ması gerektiğini söyledi.  
Polat, ellerinde bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalıştay ev-rakı bulunduğunu da hatırlata-rak, ''Neler yapılması gerektiği konusunda yol haritaları çizilmiş ama artık sahaya inilmesi lazım. Turizm değerleri bakımından iyi durumdayız ama turizmden para getiren değerimiz çok az. Roma hamamı var, Kazankaya Kanyo-nu, Çamlık Milli Parkı'mız var ama yeterince turist çekemiyoruz. Çamlık Milli Parkı'nın değerini artırmamız lazım, burasını turizm değeri yapmamız lazım. İnsa-nımız turizmden para kazanırsa bu değerlere daha fazla salip çıkar'' dedi. 
Termal konusunda Sorgun ilçesinin iyi durumda olduğunu kaydeden Polat, "Sarıkaya, Bo-ğazlıyan, Yerköy ilçemizde de adımlar atılması lazım. Akdağ-madeni ormanlarımız var, bun-ları turizme kazandırmamız ge-rekiyor. Pandemi ile kamp turiz-minin önemi arttı, insanlar artık otelleri değil, kamp alanlarını istiyor. Buna göre altyapı oluş-turmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı. 
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat'ın tarihi, turistik ve yemek konusunda zengin kaynakları olduğunu aktardı. 
Köse, ''Bütün ilçelerimizin ken-dine göre önemli turizm değer-leri var ve bu değerleri öne çıkar-mak için çaba sarf ediyor. Bu konuda Yozgat'ı bütün olarak görmek ve bütün değerlendi-rerek tanıtmak gerekir'' şeklinde konuştu.  Toplantıya Bozok Üni-versitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Kültür ve Turizm Mü-dürü Hüseyin Çiftçi, daire mü-dürleri, sivil toplum kuruluş tem-silcileri katıldı.  (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.