Yozgat’ta vaka sayıları düşüşe geçti

GÜNDEM 04.05.2021 - 14:58, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Yozgat’ta vaka sayıları düşüşe geçti

Bakan Koca, vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaştı, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile birlikte Yozgat’ta da vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyledi.
Bakan Koca, vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaştı, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile birlikte Yozgat’ta da vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta içinde vaka sayısı en çok artan illerin Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun; en çok azalan illerin ise Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile Yozgat olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz; Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun. En çok azalan illerimiz ise, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat" dedi. TAM KAPANMA ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU Diğer yandan geçen hafta Perşembe akşamı başlayan tam kapanma öncesi çarşı, Pazar ve otobüs terminallerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşandı. Yozgat'ta "tam kapanma" öncesi vatandaşlar, cadde ve meydanlarda hareketliliğe yol açtı. Emniyet ekipleri, yoğunluk yaşanan caddelerde vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.  (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" öncesinde valilikler  ve kaymakamlıklardan seyahat izin belgesi almak, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt yaptırmak isteyenler ile yiyecek ve içecek alışverişleri yoğunluğa neden oldu. TAM KAPANMADA DİKKAT ÇEKEN 5 ÖNEMLİ DETAY İçişleri Bakanlığı'nın 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü 05.00'e kadar sürecek olan Tam Kapanma Tedbirleri genelgesinde dikkat çeken ayrıntılar şöyle:  1- KEYFİ SEYAHAT OLMAYACAK: 17 günlük tam kapanma sürecinde şehirlerarası seyahatlerine cenaze, sağlık sorunu v. b. zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. 2 -OTEL PARTİLERİNE GEÇİT YOK: Kısıtlamada, konaklama tesislerinde rezervasyonunun olması vatandaşlara sokağa çıkma veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak. 3 -İKAMET İZİNLİ VEYA KORUMADAKİ YABANCIYA DA YASAK: Önceki kısıtlamalarda en çok suistimal edilen konulardan biri olan yabancı pasaportluların dışarıda olmasının bu düzenlemeyle önüne geçiliyor. Muafiyet sadece turistik faaliyet için Türkiye'de bulunanları kapsayacak. Turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak. 4 -SİTELERDE BAHÇEYE İNMEK YASAK: Tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan özellikle çocuklar ve gençlerin ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacak. 5-KAMUDA 50 PERSONEL ÇALIŞACAK:Sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlar hariç kamudaki hizmetler, toplam personelin yüzde 50'sini aşmayacak ölçüde asgari personelle sürdürülecek. Uzaktan çalışan memurun kısıtlamada özel bir muafiyeti olmayacak. Yani ikametgahından ayrılamayacak ve şehirlerarası seyahat yapamayacak.   (HABER MERKEZİ)
Bakan Koca, vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaştı, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile birlikte Yozgat’ta da vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyledi.

Bakan Koca, vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaştı, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile birlikte Yozgat’ta da vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta içinde vaka sayısı en çok artan illerin Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun; en çok azalan illerin ise Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ile Yozgat olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz; Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun. En çok azalan illerimiz ise, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat" dedi.

TAM KAPANMA ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU

Diğer yandan geçen hafta Perşembe akşamı başlayan tam kapanma öncesi çarşı, Pazar ve otobüs terminallerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşandı.

Yozgat'ta "tam kapanma" öncesi vatandaşlar, cadde ve meydanlarda hareketliliğe yol açtı.

Emniyet ekipleri, yoğunluk yaşanan caddelerde vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.

 (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" öncesinde valilikler  ve kaymakamlıklardan seyahat izin belgesi almak, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt yaptırmak isteyenler ile yiyecek ve içecek alışverişleri yoğunluğa neden oldu.

TAM KAPANMADA DİKKAT ÇEKEN 5 ÖNEMLİ DETAY

İçişleri Bakanlığı'nın 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü 05.00'e kadar sürecek olan Tam Kapanma Tedbirleri genelgesinde dikkat çeken ayrıntılar şöyle: 

1- KEYFİ SEYAHAT OLMAYACAK: 17 günlük tam kapanma sürecinde şehirlerarası seyahatlerine cenaze, sağlık sorunu v. b. zorunlu haller dışında izin verilmeyecek.

2 -OTEL PARTİLERİNE GEÇİT YOK: Kısıtlamada, konaklama tesislerinde rezervasyonunun olması vatandaşlara sokağa çıkma veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak.

3 -İKAMET İZİNLİ VEYA KORUMADAKİ YABANCIYA DA YASAK: Önceki kısıtlamalarda en çok suistimal edilen konulardan biri olan yabancı pasaportluların dışarıda olmasının bu düzenlemeyle önüne geçiliyor. Muafiyet sadece turistik faaliyet için Türkiye'de bulunanları kapsayacak.
Turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak.

4 -SİTELERDE BAHÇEYE İNMEK YASAK: Tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan özellikle çocuklar ve gençlerin ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacak.

5-KAMUDA 50 PERSONEL ÇALIŞACAK:Sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlar hariç kamudaki hizmetler, toplam personelin yüzde 50'sini aşmayacak ölçüde asgari personelle sürdürülecek. Uzaktan çalışan memurun kısıtlamada özel bir muafiyeti olmayacak. Yani ikametgahından ayrılamayacak ve şehirlerarası seyahat yapamayacak.

 

(HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.