Yüksek Hızlı Trenle Yolculu Seferler Mayıs ayında

GÜNDEM 27.01.2021 - 17:46, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Yüksek Hızlı Trenle Yolculu Seferler Mayıs ayında

Tiflis bağlantılı İpekyolu Yüksek Hızlı Tren ağının birinci ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlandı.
Tiflis bağlantılı İpekyolu Yüksek Hızlı Tren ağının birinci ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlandı. Temeli 2009 yılında atılan Yüksek Hızlı Tren, sabah saat 08.00'da Ankara'dan Sivas'a gitmek üzere yola çıktı, saat 11.35'te Yozgat Merkez Divanlı istasyonu, 12.00 de Sorgun İstasyonu'na ulaştı.   2008 yılında yatırım programına alınıp, 2009 yılının Mart ayı içerisinde Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenle temeli atılan Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattındaki çalışmalar tamamlandı. Ankara'dan sabah saat 08.00'da yola çıkan Hızlı Tren, Balışeyh bölgesine kadar mevcut tren yolundan geldi. Burada yeni yapılan demiryoluna geçen Hızlı tren, Yozgat il sınırları içerisine giriş yaptığında Yerköy ilçesindeki istasyonda mola verdi.  Daha sonra yoluna yeni demiryolu hattından devam eden hızlı tren, Sivas'a doğru yolculuğuna devam etti.   Test sürüşü kapsamında Sivas'a ulaşan tren Sivas Valisi Salih Ayhan ile TCDD yetkilileri tarafından karşılandı.  Bazı vatandaşlar da merakla trenin kenti girişini takip etti. Güzergâhtaki çalışmaların tamamlanmasıyla Mayıs ayı içinde hattın yolcu seferlerine başlaması planlanıyor.  Sivas Valisi Salih Ayhan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı en kısa zamanda hizmete girecek. Bunun somut bir işaretini görmüş olduk. Kısa zaman içerisinde de Ankara'dan Sivas'ımıza seferi başlayacak. Gece gündüz çalışıldı, hayırlı uğurlu olsun diyorum'' dedi.  TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da, “Yılların emeğini meyvesini bugün görmüş olduk. Kırıkkale'den, Yozgat'tan geçerek hızlı tren setimizle birlikte Sivas'a geldik. Artık tünelin ucunda ışığı gördük. Kısa sürede testlerinde başarılı olması durumunda 4-5 ay sürecek bir test süresi sonucunda yolculu işletmeye açmış olacağız. Bu büyük bir yatırım. 406 kilometrelik bir hattın açılması, devletimizin gücünü gösteriyor. Bu ülkemizin ekonomisinin güçlülüğünü gösteriyor. Bununla gurur duymamız lazım. Yeni YHT hatlarının planlanması da bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2003 yılında ortaya koyduğu demiryolu vizyonu ile millete hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Böyle sonuçları gördükçe ülke ve kurum olarak çok sevinçli ve heyecanlıyız” diye konuştu.Haber Merkezi
Tiflis bağlantılı İpekyolu Yüksek Hızlı Tren ağının birinci ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlandı.

Tiflis bağlantılı İpekyolu Yüksek Hızlı Tren ağının birinci ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlandı. Temeli 2009 yılında atılan Yüksek Hızlı Tren, sabah saat 08.00'da Ankara'dan Sivas'a gitmek üzere yola çıktı, saat 11.35'te Yozgat Merkez Divanlı istasyonu, 12.00 de Sorgun İstasyonu'na ulaştı.  
2008 yılında yatırım programına alınıp, 2009 yılının Mart ayı içerisinde Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenle temeli atılan Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattındaki çalışmalar tamamlandı. Ankara'dan sabah saat 08.00'da yola çıkan Hızlı Tren, Balışeyh bölgesine kadar mevcut tren yolundan geldi. Burada yeni yapılan demiryoluna geçen Hızlı tren, Yozgat il sınırları içerisine giriş yaptığında Yerköy ilçesindeki istasyonda mola verdi. 
Daha sonra yoluna yeni demiryolu hattından devam eden hızlı tren, Sivas'a doğru yolculuğuna devam etti.  
Test sürüşü kapsamında Sivas'a ulaşan tren Sivas Valisi Salih Ayhan ile TCDD yetkilileri tarafından karşılandı. 
Bazı vatandaşlar da merakla trenin kenti girişini takip etti. Güzergâhtaki çalışmaların tamamlanmasıyla Mayıs ayı içinde hattın yolcu seferlerine başlaması planlanıyor. 
Sivas Valisi Salih Ayhan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı en kısa zamanda hizmete girecek. Bunun somut bir işaretini görmüş olduk. Kısa zaman içerisinde de Ankara'dan Sivas'ımıza seferi başlayacak. Gece gündüz çalışıldı, hayırlı uğurlu olsun diyorum'' dedi. 
TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da, “Yılların emeğini meyvesini bugün görmüş olduk. Kırıkkale'den, Yozgat'tan geçerek hızlı tren setimizle birlikte Sivas'a geldik. Artık tünelin ucunda ışığı gördük. Kısa sürede testlerinde başarılı olması durumunda 4-5 ay sürecek bir test süresi sonucunda yolculu işletmeye açmış olacağız. Bu büyük bir yatırım. 406 kilometrelik bir hattın açılması, devletimizin gücünü gösteriyor. Bu ülkemizin ekonomisinin güçlülüğünü gösteriyor. Bununla gurur duymamız lazım. Yeni YHT hatlarının planlanması da bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2003 yılında ortaya koyduğu demiryolu vizyonu ile millete hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Böyle sonuçları gördükçe ülke ve kurum olarak çok sevinçli ve heyecanlıyız” diye konuştu.Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.