4-6 yaş grubu çocuklara mahremiyet eğitimi
4-6 yaş grubu çocuklara mahremiyet eğitimi
4-6 yaş grubu çocuklara mahremiyet eğitimi
4-6 yaş grubu çocuklara mahremiyet eğitimi
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan Mahremiyet Eğitimleri devam ediyor.
Eğitimler, Yozgat’ın çeşitli ilçelerinde ve köylerinde yetişkinlere verildikten sonra, bu kez Yozgat Aile Destek Merkezi’ndeki (ADEM) 4-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlendi.
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü meslek elemanı, Sosyolog Merve Er tarafından verilen Mahremiyet Eğitimi, çocuklara kendilerini nasıl koruyacaklarını ve vücutlarını nasıl sahiplenip, özel bölgelerinin önemini nasıl anlayacaklarını öğretmeyi amaçlıyor. Sosyolog Merve Er, “Mahremiyet eğitimi, çocuğa verilmesi gereken en temel eğitimlerden biridir. Çocuklarımızın taciz, istismar ve benzeri olumsuz durumlardan korunabilmesi için onlara bu eğitimi vermek çok önemlidir. Eğitimle birlikte çocuklarımız, vücutlarının özel bölgelerini tanıyacak ve bu bölgeleri koruma yollarını öğreneceklerdir” dedi. Eğitimde, çocuklara özel bölgeleri tanıtmak için bebek oyuncakları kullanıldı. Çocuklara, bu özel bölgelerin yalnızca bakım sağlayan kişiler tarafından dokunulması gerektiği, doktor dışında kimsenin bu bölgelere dokunmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, çocuklara kötü dokunuşlara karşı ne yapmaları gerektiği de oyun yoluyla anlatıldı.
Eğitim esnasında Sosyolog Er, konuyu kuklalarla hikayeleştirerek çocuklara, iyi dokunuşlar ile kötü dokunuşlar arasındaki farkları, iyi sırlar ve kötü sırlar kavramlarını öğretti. Eğitimin sonunda, çocuklar için boyama etkinliği düzenlenerek, öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri sağlandı. Bunun yanı sıra, Aile Destek Merkezi’ne (ADEM) katılım gösteren yetişkinlere de seminer verildi. Sosyolog Merve Er, ebeveynlere çocukların ihmal ve istismardan korunmasında ailenin önemli bir rol oynadığını belirterek, mahremiyet eğitiminin aile içindeki davranış biçimlerinin temelini oluşturduğunu ifade etti. Er, “Çocuklarımıza kıyafet seçerken yaşlarına uygun ve abartısız tercihler yapmalıyız. Çocuklarda dijital mahremiyet bilinci kazandırılmalı, internet kullanımına ilişkin uyarılarda bulunulmalı ve sosyal medya konusunda bilinçlendirilmelidir” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.