AK Parti ve MHP grubu tarafından REDDEDİLDİ

AK Parti ve MHP grubu tarafından REDDEDİLDİ

Yozgat Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen su zammı talebi AK Parti ve MHP grubu tarafından reddedildi.
 Yozgat Belediyesi’nin Haziran ayı olağan Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen su zammı ilk toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.Meclisin Haziran ayı ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun su zammıyla ilgili hazırladığı rapor gündeme alındı.
 Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın oylamaya sunduğu su fiyatlarına zam talebine AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu verdi.

 Karara tepki gösteren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise  bu iki partinin meclis üyelerini ucuz siyaset yapmakla eleştirirken “Sizi Yozgat halkına şikayet ederim” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü :
“Bu bir ihanettir. Plan Bütçe Komisyonu’nda sizin de üyeleriniz var. Komisyonda 5 arkadaşınız bu zamma karar verdi. Siz en azından Belediye 18 lira teklif etmiş, komisyon 15 lira teklifte bulunmuş ise siz de 10 lira olsun diyebilirsiniz. Hepsini reddetmek ne demek? Ben Yozgat’a sizi şikayet ederim. Bu Yozgat’a ihanettir. Arkadaşlar uğraşıp 3-4 sayfa rapor hazırlamış. Ama siz oturduğunuz yerden ben bunu ret ediyorum diyorsun. Neyini ret ediyorsun ki. Saygısızlıktır bu. Belediyenin iradesine, komisyona, bizim bir şeyler yapma irademize saygısızlıktır. Ben bir şey yapmak istiyorum. Hizmet edeceğim. Bizim ilgili birimimiz teklif getirmiş. Ara sonrasında ret verme kararı çıktı. 
Bana göre burada iyi niyet yok, art niyet var. Ben bu gündemi çekiyorum ”
 Su zammıyla ilgili sonuç alamayan Belediye Meclisi’nden taksimetre ücretlerine zam kararı çıktı.

 Buna göre Yozgat’ta taksimetre açılış fiyatları 30 liradan 35 liraya çıkarılırken, kilometre başına 25 lira ücret belirlendi. Ayrıca kısa mesafe binişler 75 lira, 1 dakika bekleme süresi 2 lira 50 kuruş ve 1 saat bekleme süresi de 150 lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)