Akgül ve Şahan’dan İsrail Bakanına tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine bir tepki de AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’dan geldi.

AKGÜL’DEN NETANYAHU’YA HİTLERİN SONU UYARISI
AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, sosyal medya üzerinden İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretamiz açıklamalarına karşı sert bir yanıt verdi. Akgül, paylaşımında İsrail’in uluslararası düzeydeki tutumuna ve Katz’ın söylemlerine güçlü bir tepki gösterdi.
Akgül, açıklamasında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu doğrudan hedef alarak, şu ifadeleri kullandı: “Korkuyorlar! Çünkü biliyorlar ki, Recep Tayyip Erdoğan derse yapar. Biliniz ki; korkunun ecele faydası yok! Zulm ile âbâd olan İsrail’in elbet sonu berbad olacak. Sonun Hitler’in sonu olacak Netanyahu!!” Bu ifadelerle Akgül, İsrail’in zulmüne ve Katz’ın tehditlerine karşı açık bir duruş sergileyerek, Netanyahu’nun sonunun Nazi lideri Adolf Hitler’in sonuna benzer bir şekilde olabileceği uyarısında bulundu.
ŞAHAN’DAN KATZ’A ‘BİZ KİMSEYE BENZEMEYİZ’ YANITI
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan da sosyal medya platformunda İsrail Bakanı Katz’ın açıklamalarına karşı sert bir duruş sergiledi. Şahan, paylaşımında İsrail’in Dışişleri Bakanı’nın haddini aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit ettiğini belirtti ve bu durumun Türk halkı için kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Şahan, şu ifadeleri kullandı: “İşgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, haddini aşarak Sayın Cumhurbaşkanımızı tehdit etmiş! Hassasiyetlerin istismarı dışında hiçbir icraatı olmayan bu mirasyediler, dün olduğu gibi bugün de karşılarında en dik duran Lider’e saldırma cürretini gösteriyor. Biz kimseye benzemeyiz; Türk halkı böyle bir durumda Reis’inin etrafında kenetlenir! Haddinizi bilin!”
Milletvekili Şahan, Türk halkının her zaman liderinin etrafında birleşeceğini ve İsrail’in bu tür provokatif davranışlarına karşı sağlam bir duruş sergileyeceğini ifade etti.