Sorgun 2’inci Sanat Çalıştayı resim sergisi

Sorgun 2’inci Sanat Çalıştayı resim sergisi

İş insanı ve Sorgun Belediyespor Kulübü Başkanı Ecz. Ergin Gül ve eşi Ecz. Sevil Gül tarafından organize edilen Sorgun 2’inci Sanat Çalıştayı’nın tamamlanmasının ardından çalıştayda yapılan eserler sergilendi.

Sorgun Belediyesi Alper Gezeravcı Kültür Merkezi’nde açılan sergide konuşan Gül, yaklaşık bir hafta süren çalıştayda sanatçıların 34 resim ve 5 mozaik eser ürettiklerini ve eserlerin bu gün sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Bu gün akşama kadar açık kalacak sergideki eserlerden herhangi bir satışın söz konusu olmadığını ifade eden Gül “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sorgun Sanat Çalıştayı, 29 Haziran başlayıp, 05 Temmuz Cuma günü akşamı sona erdi. Bu gün de sanatçılarımızın çalıştayda yapmış olduğu eserleri burada sergiliyoruz. Çalıştayımıza Türkiye genelinden ve ilçemizden 17 resim ve bir tane mozaik sanatçısı katıldı” dedi.

Çalıştayda ortaya çıkan eserleri sanatçıların şahsi koleksiyonuna hediye ettiğini belirten Gül,  onları ailesine miras olarak bırakacağını ve gelecek yıl da 3. Sanat Çalıştayını düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)