Sorgun’da çıkan ahır yangınında iki büyükbaş hayvan telef oldu

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Gülşehri beldesi Çötelli mahallesinde çıkan ahır yangınında iki büyükbaş hayvan yanarak telef oldu.

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat gazetemiz muhabirine kesin olmamakla beraber, elektrik tesisatından çıktığı düşünülen yangında içerde bulunan 8 büyükbaş hayvandan 6’sının kurtarıldığını, ancak ikisinin yanarak telef olduğunu söyledi.

Hayvan yetiştiricilerinin alınacak ufak önlemlerle bu tür olayların önüne geçebileceklerini ifade eden Canbolat “Dün akşama doğru Gülşehri beldemizin Çötelli mahallesinde, Ramazan Akın’a ait ahırdaki elektrik tesisatından kaynaklı çıkan yangında, maalesef 2 büyükbaş hayvan yanarak telef oldu.  Hayvan yetiştiricilerimizin bu konulara çok dikkat etmesi gerekiyor. Elektrik tesisatında alınacak ufak önlemler bu tür olayları engelleyebilir. Başta eski tip sigortaları yeni tip otomatik şalter ile değiştirmek, bunun yanında kablo bağlantılarını ve priz aksamını kontrol ettirmek yangın riskini azaltır. Yine bu tür işlemlerin mesleğinde uzman kişilere yaptırılması da büyük önem taşımaktadır” dedi.

Canbolat, yangın ile ilgili soruşturma başlatıldığını, yangının çıkış nedenin kesin olarak soruşturma sonrası belli olacağını sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)