AKDAĞMADENİ’NDE SU ARAMA ÇALIŞMALARI

AKDAĞMADENİ’NDE SU ARAMA ÇALIŞMALARI

Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, ilçeye su sağlayan kaynakları çoğaltmak ve verimliliği arttırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Ekiplerin fındıklı bölgesinde başlattığı çalışmayla son yıllarda ülke geneli ve bölgemizde etkili olan kuraklık tehlikesine karşın önlemlerin artırıldığını belirten Yalçın “Alternatif su arayışlarına her alanda devam ediyoruz. Ülkemizde ve özellikle bölgemizde etkili olan kuraklık tehlikesini vatandaşlarımızın en az şekilde hissetmeleri için tedbirlerimizi önceden almaya devam ediyoruz. İçme suyunu yer altı kaynaklarından karşılayan bir belediye olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bir çok yeni kaynağı ilçemize kazandırdık. Akdağmadeni için hayati öneme sahip içme suyu göleti yapımı için büyük mesafeler kat ettik.

Aşırı sıcak havaların yaşandığı bu günlerde iklim değişikliğine bağlı olarak içme suyu kaynaklarında azalma meydana gelmektedir.Bu nedenle, halkımızın içme suyu ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanabilmesi ve ev ile iş yerlerinde su sıkıntısı yaşanmaması için suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması gerekmektedir.Vatandaşımızın su tasarruf yaparak yapmış olduğumuz çalışmalara destek olmalarını önemli rica ediyoruz.'' dedi. (HABER MERKEZİ)