Sorgun’da 15 Temmuz kutlamaları

Sorgun’da 15 Temmuz kutlamaları

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından, Şakir Efendi Şehir Meydanı’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yeni Cami imamı Ahmet Çıkar Çetin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle hazırlanan slayt gösterisi izlendi.

Etkinlik, İlçe Müftülüğü imam ve müezzinlerinden oluşan ilahi grubunun söylediği ilahilerin ardından İlçe Müftüsü İsa Yaykın’ın yaptığı dua ile sona erdi.

YOZGAT’TA KUTLAMALAR

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Lise Caddesi’nde bayrak yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

Programda konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “15 Temmuz bitmeyen gece, hainlerin depreşmesiyle başlayıp Türk milletinin kahramanlıklarıyla neticelenen gecedir. İşte 15 Temmuz karanlıkla başlayıp Türk milletinin yiğitliği cesareti ve ferasetiyle aydınlığa erişen gece. 15 Temmuz devşirmelerin, değişmelerin, aramızdan yetişenlerin, milletine saldıran yetiştirmelerin milletine saldırmasıyla başlayan ve sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk milletinin feraseti ile Türk ve dünya demokrasi tarihinde tarihe geçen bitmeyen gece 15 Temmuz. Darbelere son, ihanete nihayet hainlere hain diye son veren gece” dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ve Belediye Başkanı Kazım Arslan da birer konuşma yaptı.

Katılımcılar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledi.

Program, İl Müftülüğü Korosu tarafından ilahilerin ve türkülerin okunmasıyla son buldu.

Programa, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. (ALPARSLAN GAZİ DOĞAN)