Tıp Fakültesinde saç tedavisi başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne saç dökülme şikayeti ile gelen hastalara saç tedavisi yapılıyor.

Saç analizi yapılarak saçların yapısı ve saçlı derinin durumu değerlendirildikten sonra gerekli tetkiklerin ardından tedavi süreci başlatılıyor. Alınacak vitamin ve minerallerden, kullanılacak şampuana kadar önerilerde bulunuluyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doktor Öğretim Üyesi Tolga Aydın, saç dökülmesi tedavisinin daha etkin yapılabilmesi için saç analizinin yapılmaya başlandığını belirten Aydın, öncelikle saç dökülmesinin nedenlerinin ortaya konmasının önemli olduğunu belirtti.

Saç analizi ve araştırılan laboratuvar tetkikleri ile hastalardaki dökülmenin nedenini araştırmak gerektiğini belirten Ayıdın, "Genetik faktörlerden kaynaklı dökülme, erkek tipi dökülme, hamilelik, doğum, menapoz, tiroid hormonları gibi hormonal değişikliklere bağlı dökülme, vitamin ve mineral eksikliğine bağlı dökülme, saçkıran, alopesi gibi altta yatan hastalıklara bağlı dökülme, stres kaynaklı dökülme gibi tanı koymak gerekir." dedi. (HABER MERKEZİ)