Anne sütünün önemi vurgulandı

Anne sütünün önemi vurgulandı

Yozgat Şehir Hastanesi, “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası” dolayısıyla anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bir bilgilendirme standı açtı. Anne & Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Yozgat Şehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte, anne sütü hakkında farkındalık yaratıldı.

Yozgat Şehir Hastanesi’nde tedavi gören anne ve anne adayları da unutulmadı. Kadın Hastalıkları Servisi ve LDRP Ünitesi’nde tedavi görenlere lohusa şerbeti ikram edilerek, emzirmenin önemi bir kez daha vurgulandı.
Etkinliğe, Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatih Erdem, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Hekimi Uz. Dr. Dilara Doğan ile Emzirme Danışmalığı ve Laktasyon Polikliniği Hemşiresi Nergis Ulucan katıldı. Hastane personeli ve vatandaşlar, açılan stantta bilgilendirilirken, broşürler dağıtıldı. Hemşire Nergis Ulucan tarafından ise hastane personeline eğitim verildi.
Anne sütünün bebeklerin sağlıklı gelişimi için ne kadar kritik olduğunun altını çizen Hastane Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığı artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Kozan, emzirmenin yalnızca bebek sağlığı için değil, anne sağlığı için de büyük faydalar sağladığını ifade ederek, eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.