Mevsimlik tarım işçilerine ziyaret

Mevsimlik tarım işçilerine ziyaret

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi hizmet bölgesinde yer alan Çayıralan ve Çandır ilçelerindeki kırsal bölgelerde mevsimlik tarım işçilerine yönelik ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretler, Aşağıyahyasaray, Elçi, Kaletepe ve Külekçi köyleri ile Çandır İlçesi Büyükkışla Köyü kırsalında bulunan tarım işçilerini kapsadı.

Ziyaretler kapsamında, Çayıralan ve Çandır ilçelerinde toplam 131 kişinin ziyaret edilerek ailelerle detaylı görüşmeler yapıldı.

Ziyaretlerde, tarım işçilerinin talep ve ihtiyaçlarına dair bilgi toplandı ve çadır alanlarında bulunan çocuklarla vakit geçirildi. Ayrıca, çocukların güvenliği ve bilinçlendirilmesi amacıyla 16 çocuğa Mahremiyet Eğitimi verildi. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, yaptığı açıklamada; “Bu tür ziyaretler, mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını daha yakından anlamamıza olanak sağlıyor. Çocuklarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutarak, onlara yönelik çeşitli eğitimler ve destekler sunmayı hedefliyoruz. Ailelerle yapılan görüşmelerde, yaşadıkları zorluklara dair bilgi alarak, ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeye çalışıyoruz. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak, tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak ve sosyal hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”diye konuştu