KÜÇÜK İŞLETMELER NEFES ALDI

                Ekonomi yönetimi, iş dünyasının çağrısına sessiz kalmadı. Yaklaşık 1,5 milyon mükellef geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıldı. Buna göre 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacak.

                Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Alakoç,  Enflasyon muhasebesi konusundaki taleplerinin dikkate alındığını belirterek, enflasyon muhasebesindeki düzeltmenin işletmelere rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

                Alakoç, üyelerden gelen talepler doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde yapılan görüşmelerin ardından, yıllık cirosu 50 milyon TL’nin altında olan üyelerin 2024 yılı için enflasyon muhasebesi kapsamı dışında bırakıldığının altını çizdi.

                Alakoç, “2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerimiz, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacak” dedi.

                Alakoç, Enflasyon düzeltmesi uygulamasının küçük işletmelere ve yatırımcılara sağlanan kolaylık ile ekonominin üretim, istihdam ve ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi. Başkan Alakoç, bu kararın ülke genelinde 1,5 milyon mükellefi etkilediğini belirterek, iş dünyasının taleplerine duyarlılık gösteren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine teşekkür etti.

(Haber Merkezi)