Kınalı Hasan Camii’nde çalışmalar sürüyor

               Kınalı Hasan Camii’nde çalışmalar sürüyor

                Sorgun’da 2010 yılında temeli atılan ve 14 yıldır tamamlanmayı bekleyen “Kınalı Hasan Cami”inde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

                 Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ve Sorgun İlçe Müftüsü İsa Yaykın geçtiğimiz günlerde camii inşaatını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Edirne Selimiye Camiine benzeyen, 4 minareli Sorgun’un ve Yozgat’ın en büyük camisi olan Kınalı Hasan Camisindeki çalışmaları memnuniyetle karşılayan Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden “ 1 seneye kadar önce ziyaret ve rehberlik amaçla geldiğim Camii inşaatındaki çok büyük ilerleme ve gelişmeyi memnuniyetle müşahede ettim. O zaman %30 civarında olan tamamlanma oranı, şimdi %80'lere kadar çıkmış hamdolsun. Camiimizin kısa süre içinde tamamlanması için çok büyük gayret sarfeden ilçe müftümüz ve ekibine, Camii Dernek Başkanımız ve ekibine, onları her kademede destekleyen hayırsever halkımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene ziyaretimden sonra olduğu gibi, bu sefer de İl genelinde hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarına vesile olarak katkıda bulunacağız ve en kısa sürede bu güzel Camiimizi hizmete açacağız" dedi.

                İlçe Müftümüz İsa Yaykın da, “Davetimize icabetle ilçemizi ve Camiimizi ziyaretle rehberlik eden İl Müftümüz ve ekibine, gayret ve çabaları için Camii Dernek Başkanımız ve ekibine, Camii inşaatının tamamlanması için katkısı olan her kademedeki hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz " dedi. / Halit YILMAZ