Adaylığını açıkladı

                Yozgat Barosu Avukatı Bahar Büyükaksu, 12 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Baro Başkanlığı seçimleri için adaylığını duyurmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

                Galata Çamlık Otelde düzenlenlediği toplantıda, mesleğin geleceği ve avukatların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Büyükaksu, Yozgat Barosu’na ilk kadın baro başkan adayı olma kararı aldığını açıkladı.

                Büyükaksu, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Ben Yozgat ili Şefaatli İlçesi doğumlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve 15 yıldır Yozgat ilinde aktif olarak mesleğini yapan evli, iki çocuk annesi bir kadınım. Yozgat Barosu’nun 12 Ekim 2024’te yapılacak olağan genel kuruluna katılacağım,” dedi.

                Mesleki sorunlara değinen Büyükaksu, avukatların mesleki onurlarının her geçen gün azaldığını ve toplum nezdinde itibarsızlaştığını belirterek, mahkemeler ve icra müdürlükleri tarafından avukatların adliye personeli olarak görüldüğünü ifade etti. Büyükaksu, bu durumun, devlet dairelerinde de benzer şekilde yaşandığını vurguladı. Yeni başlayan avukatların deneyimsizlikleri nedeniyle yaşadığı sorunlara çözüm arayışında olduğunu ifade eden Büyükaksu, baronun daha aktif ve sorumlu bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti.

                Büyükaksu, “Aidiyetten uzak hareket eden, taşın altına elini sokmaya imtina eden bir baro istemiyorum. Eleştirmenin kolay olduğu bu günlerde, ben ‘ne yapabilirim’ sorusuna cevap bulmaya çalışarak, Yozgat Barosu’na ilk kadın baro başkan adayı olmaya karar verdim,” şeklinde konuştu.