KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ

Yozgat  İl Jandarma Komutanlığına bağlı  Trafik ekipleri Yozgat bölgesindeki karayollarında kış lastiği denetimlerini aralıksız sürdürüyor.Trafik Jandarması ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde araç lastikleri kontrol edilirken ,kış lastiğini kullanmayan sürücüler uyarılıyor.
Kış mevsiminin etkisini artırdığı bölgelerde denetimleri sıklaştıran trafik jandarmaları sürücülere karlı ve buzlu yollarda seyahat ederken araçlarına kış lastikleri takmaları gerektiği hususunda sıkça hatırlatmalarda bulunuyorlar.
Jandarma ekipleri denetimler sırasında yaptıkları uyarılarda “Lütfen, sevdiklerinizle güvenli bir şekilde buluşabilmeniz için aracınızın kış lastiklerini kontrol edin. Karlı zeminlerde daha fazla tutunma sağlayan kış lastikleri, sizin ve diğer sürücülerin güvenliğini artırır.
Ayrıca, yasal zorunluluk olan kış lastiği kullanımına uymanız, olası trafik cezalarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır.Unutmayın, güvenli bir sürüş herkesin sorumluluğundadır. Kış koşullarına uygun donanıma sahip olarak, hep birlikte kazasız bir seyahat dönemi geçirelim” ifadelerini kullandılar. (Haber Merkezi)