Öğretmenler toplantısı düzenlendi

                Sorgun Kaymakamlığı, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı kapsamında Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler Toplantısını düzenledi.

                Toplantı, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve öğretmenler katıldı.

                Toplantıda, özellikle öğrencilerin psikolojik sağlığının desteklenmesi ve eğitim süreçlerinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Psikolojik danışmanların, öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek adına doğru bilgilere hızlı bir şekilde erişimi ve bu bilgilerin yetkili makamlarla paylaşımının gerekliliği üzerinde duruldu.

                Toplantıya katılan Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, eğitim yılı boyunca okullarda gerçekleştirilecek olan çalışmalara destek olacağını belirtti.

                Kaymakam Aydın, rehberlik servislerinin önemine dikkat çekerek, bu servislerin sunduğu hizmetlerin kalitesinin artırılması için yapılabilecek çeşitli çalışmalar hakkında önerilerde bulundu.

                Yozgat Valisi Özkan müjdeyi verdi: Vatandaşların hizmetinde!

                "Özellikle erken teşhis ve öğrenilen bilgilerin yetkili makamlarla hızlı bir şekilde paylaşımı çok önemli" diyen Aydı, bu konunun eğitim sürecindeki kritik rolüne vurgu yaptı.

                Kaymakam Aydın, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği sorunlar üzerinde de durdu. Öğrencilerin bu teknolojik gelişmelere maruz kalmasının psikolojik etkileri hakkında bilgi veren Aydın, rehber öğretmenlerin bu değişimleri göz önünde bulundurarak öğrencilerle nasıl daha etkili bir iletişim kurabilecekleri üzerine düşünmelerinin önemini ifade etti.

                Aydın, tüm rehber öğretmenlerinin 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutlayarak, bu alandaki çalışmaların değerine vurgu yaptı. Aydın, öğrencilerin sağlıklı bir psikolojik gelişim göstermeleri için rehber öğretmenlerin çabalarının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.     (Sema Özmen)