Şehide son görev: Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’da katıldı

Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde gerçekleştirilen bir arama tarama operasyonunda meydana gelen taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, memleketi Kırşehir’de düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, şehidin ailesine taziyelerini iletti. Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde gerçekleştirilen bir arama tarama operasyonunda meydana gelen taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, memleketi Kırşehir’de düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, şehidin ailesine taziyelerini iletti. KIRŞEHİR’DE HÜZÜNLÜ VEDA

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Erdoğmuş, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Alp'in ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni de törende hazır bulundu.

YOZGAT VALİSİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Cenaze töreninde katılan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, Şehidimizin ruhu şad, cennet makamı âli olsun” dedi.

Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit düşen Habip Murat Alp’in naaşı, düzenlenen askeri törenin ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze namazının kılınmasının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda taşındı. Şehidin mezarı başında okunan dualar ve edilen taziyelerle Alp, son yolculuğuna uğurlandı. TÜRKİYE, KAHRAMANINI SONSUZLUĞA UĞURLADI

Pençe-Kilit Harekâtı sırasında gösterdiği kahramanlıkla milletin gönlünde taht kuran Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’in şehadeti, tüm Türkiye’de derin bir üzüntü yarattı. Kırşehir’de düzenlenen cenaze törenine katılan vatandaşlar, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, Türk milletinin şehitlerine olan minnettarlığını bir kez daha gösterdi.