TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. SORGUN

İCRA DAİRESİ

2018/164 TLMT.

İİK. 133. MAD. GÖRE TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

                Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

                TAŞINMAZ

                Özellikleri : Yozgat İl, Sorgun İlçe, 66 Ada, 519 Parsel, AYDINLIKEVLER Mahalle/Köy, AYRIKLI Mevkii, 10 Nolu Bağımsız Bölüm Bilirkişi raporunda: Uygulama imar planı ve mücavir alan sınırları dahilinde ayrık nizam 5.kat olup TAKS (Taban alan kat sayısı) 0,30,KAKS (Kat sayısı kat alanı oranı) 1,51 C Taşınmaz ruhsat ve büyüklüğü: Tapu kayıtılarına göre 04/01/2006 tarih yönetim planı 28/12/2006 kat mülkiyetine çevrilmiştir.Yapı ruhsatındaki incelemelerde 8 dubleks x mesken/2400 m2 olarak (2400/8=300 m2) meskenin alanı hesaplanmıştır.Arsa payı: (2/48)

Taşınmazın konumu: Taşınmaz dubleks mesken 6176 sokağa cephelidir.Sorgun Anadolu İmam hatip lisesine ve milli egemenlik ilkortaokuluna uydu ölçüsüne göre 100/150 m uzaklıkta olup iki okula oldukça yakın konumdadır.Bakkal market gibi dükkanların bulunduğu imamhatip caddesine 100 m mesafede çarşı merkezine 900 m mesafededir.Kaymakamlık binasının güneyinde ve uydu ölçüsüne göre 100 m mesafede sorgun otobüs terminali ve belediye binasına 660 m mesafededir.Sorgun Devlet Hastanesine 3500 mesafededir.Sosyal kültürel tesislerden yararlanılması iyi seviyededir.

                Taşınmazın Şerefiyesi: Asansörlü,zemin+4 katlı binanın en üst katında olup bu yönden şerefiyesini düşürseede çatı katı ile dubleks olarak kullanılması kıymetini artırmaktadır.Güneşlenme tercih edilen bölgemizde taşınmazın bakısı kuzey yönüne bakmakta olup güneşten faydalanması düşük seviyededir.

                NOT: NAKİT TEMİNATLARIN İİK 9.MAD GEREĞİNCE SORGUN İCRA MÜDÜRLÜĞÜNÜN TR 84 000 1500 158 00 7300 192 434 IBAN NOLU HESABA YATIRILMASI VE İHALE ANINDA DEKONTUN BEYAN EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

Adresi                  : Yozgat İl Sorgun İlçe Aydınlıkevler Mahallesi 6176.Sokak Okurlar Sitesi

                                  2 Gblok Kat 4 No:10 Nolu Bb Sorgun / YOZGAT

Yüzölçümü         : 4.539,48 m2 

Arsa Payı             : 2/48

İmar Durumu    : Uygulama imar planı ve mücavir alan sınırları dahilinde ayrık nizam 5.kat

Kıymeti                                : 450.000,00 TL

KDV Oranı           : 18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir

 Satış Günü         : 06/06/2022 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri             : İLYAS ARSLAN TİYATRO VE SİNEMA SALONU.YOZGAT İL SORGUN İLÇE ÇAY MAHALLESİ ÜLKÜ SOKAK -

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                İİK. 133. MAD. GÖRE SATIŞ İLANI MADDELERİ

                1- İhale İ.İ.K 133. Maddeye göre açık artırma suretiyle yapılacaktır. Artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin 50 sini ve  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı  çıkmazsa satış talebi düşecektir.

                2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içersin de ihaleden kaynaklanan D.V.,KDV ve tapu alım harcını yatırmadığı taktirde  ihale kararının kaldırılacağı . Damga vergisi, KDV,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

                3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

                4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

                5- İİK 133.Maddesi uyarınca, Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinirilir. Bu artırmada, teklifin 129,uncu maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale olunur. Bu nedenle tebligat yapılmasına yer olmaz.. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.  

                6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

                7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

                NOT:Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri kaydı ile artırmaya iştirak edecekleri, ihaleye fiziken iştirak edecek veya teklifte bulunacak gerçek veya tüzel kişiler Teminat bedelini ihaleye katılımdan önce T.Vakıflar Bankası T.O.A. nezdindeki TR TR 84 000 1500 158 00 7300 192 434  iban numaralı hesaba katılımcı tarafından TC Kimlik veya Vergi numaraları yazılı vaziyette yatırılmış olması ve banka dekontunun aslının ibraz edilmiş olması gerekmektedir. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerinin iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacaktır.