Vali Özkan’ın Muharrem Ayı mesajı

Vali Özkan’ın Muharrem Ayı mesajı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Muharrem Ayının 10. gününde tüm İslam dünyasını derinden yaralayan Kerbela faciasını anma mesajı yayımladı.

Vali Özkan mesajında, Hz. Peygamber’in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt mensuplarının acımasızca şehit edilmesinin, İslam coğrafyasının kalbinde iz bırakan derin bir yara olduğunu vurguladı.

“Kerbela acısı, hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun tüm Müslümanların yüreğini yakan unutulmaz bir ızdıraptır.” diyen Vali Özkan, bu acı olayın İslam dünyasının birliğini ve beraberliğini daha da güçlendirdiğini belirtti. “Bu günlerde gözlerimiz daima doğruluğa ve kardeşliğe baksın; yüreğimiz sevgi, saygı ve hoşgörüyle çarpsın.” diyerek birlik mesajı veren Vali Özkan, Muharrem Ayı’nın tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.
Kerbela şehitlerini rahmet ve minnetle yad eden Vali Özkan, “Böyle acıların bir daha yaşanmaması için dua ediyorum.” ifadelerini kullandı. Mesajında, İslam’ın temel değerlerine olan bağlılığını ve birlikte yaşama iradesini vurgulayan Vali Özkan, toplumun her kesiminden insanların bu mübarek günlerde birbirlerine daha fazla kenetlenmelerini temenni etti. (HABER MERKEZİ)