YETKİ ESNAF ODALARINA DEVREDİLDİ

YETKİ ESNAF ODALARINA DEVREDİLDİ

Pazar günleri berber ve kuaförler kapanacak

Yozgat Valiliği, haftanın bir günü Berber ve bayan kuaförlerinin kapalı tutulması yönünde bir karar aldı. Valilik, bu görevi Sorgun’da da Esnaf ve Sanatkarlar Odasına verdi.

 Yozgat Valiliği, daha önce alınan berber ve bayan kuaförlerinin haftanın bir günü kapalı tutulması ile ilgili karar konusunda yetkileri Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına devretti. Yozgat Valiliği aldığı karar ile Yozgat genelinde berber ve kuaförlerin Pazar günleri kapalı tutulmasını kararlaştırmıştı.

YETKİ SORGUN ESNAF ODASI’NDA

Yozgat Valiliğinin aldığı bu karar doğrultusunda Pazar günleri berber ve bayan kuaförlerinin kapalı tutulması ile ilgili yetkiyi Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına devretti.

GELİNLİK DÜKKANLARI ESNAF ODASI TAKİBİNDE OLACAK

Görüştüğümüz bayan kuaförleri bu uygulamaya usulsüz davranarak gelinlik satan ve aynı dükkanın içinde bayan kuaförlüğünü beraber yürüten esnaflara ise Esnaf odasının denetlemelerini istediler. Bu denetimler ise Sorgun Esnaf  Odası tarafından yapılacak. Bu durumda gösteriyor ki gelinlik dükkanları da sıkı takibe alınacak.

UYGULAMA 1 TEMMUZDA BAŞLAMIŞTI

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu işletmeler artık haftada 6 gün çalışacak ve valiliklerce belirlenen bir gün kapalı kalacak denildi. (HALİT YILMAZ)