Yozgat İl Jandarma Komutanı değişti

Yozgat İl Jandarma Komutanı değişti

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda önemli bir değişiklik yaşandı.

Ankara’ya atanan Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan’ın yerine, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalinkılıç atandı.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Albay Nejdet Özcan’ı yeni görevine uğurlamadan önce bir ziyaret gerçekleştirdi. Vali Özkan, Özcan’a Yozgat’taki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

 YENİ İL JANDARMA KOMUTANI CEZMİ YALİNKILIÇ KİMDİR?
1969 yılında Sivas’ın Kangal ilçesinde doğan Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalinkılıç, eğitimine Ankara’da başlamış ve 1984 yılında Jandarma Okulları’na girmiştir. 1988 yılında Sınıf Okulu, 1989 yılında Foça Jandarma Komando Okulu ve 1995 yılında Jandarma Subay Okulu’ndan Teğmen rütbesiyle mezun olan Yalinkılıç, kariyeri boyunca jandarma teşkilatının çeşitli kademelerinde kritik görevlerde bulunmuştur.
Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Komando birliklerinde komutanlık yapan Yalinkılıç, Milli Savunma Bakanlığı Yakın Koruma Amirliği, Rize-Pazar İlçe Jandarma Komutanlığı, Van, Sakarya ve Ordu İl Jandarma Komutanlıklarında şube müdürlükleri gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır. Ayrıca, Çukurca Sınır Tugay Komutanlığı ve Lice Komando Tabur Komutanlığı gibi kritik bölgelerde de görev yaparak önemli tecrübeler kazanmıştır.

Yurt dışı görevlerinde de yer alan Yalinkılıç, Afganistan ISAF-RS misyonlarında Afgan Sınır Polisi Kıdemli Danışmanı olarak hizmet vermiş, ayrıca Jandarma Okulları Güvenlik Bilimleri Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2016 yılında Albay rütbesine terfi eden Yalinkılıç, Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcılığı ve Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği görevlerini üstlenmiştir.
Cezmi Yalinkılıç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans, Kamu Yönetimi ile Yönetim ve Organizasyon alanlarında yüksek lisans derecelerine sahiptir. Yalinkılıç, iki Hizmet ve bir Onur Madalyası sahibidir. Evli ve iki çocuk babası olan Albay Yalinkılıç, 23 Ağustos 2021 tarihinde Zonguldak İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştı.