Bozdağ Kabalı Meyve Bahçesi'ni ziyaret etti

GÜNDEM 03.08.2021 - 09:46, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Bozdağ Kabalı Meyve Bahçesi'ni ziyaret etti

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi konumundaki Kadışehri Kabalı Meyve bahçesini ziyaret etti.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi konumundaki Kadışehri Kabalı Meyve bahçesini ziyaret etti. Kadışehri ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunan Bozdağ, Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaretinin ardından muhtarlarla biraraya geldi. Beraberinde Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, Kadışehri Belediye Başkanı İrfan Akın ve Ak Parti Kadışehri İlçe Başkanı Hakan Özübek'in de bulunduğu ziyarette mahalle ve köy muhtarlarının katılımı imle istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, ilçe merkezi ve köylerin istekleri alındı, sorunları dinlenerek, ilgili makamlara çözümü için iletildi.  Özellikle ilçenin su sıkıntısını dile getirildi, Bozdağ konuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Kabalı Meyve bahçesini de ziyaret eden Bozdağ, çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Yozgat'ın Kadışehri ilçesi Kabalı köyünde devlet, vatandaş ve özel sektör iş birliğinin nadir örneklerinden olan 'Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi' ile bin 800 parsel birleştirilerek 5 bin 640 dekar büyüklüğünde devasa meyve bahçesi oluşturulduğu hatırlatıldı.  Bozdağ, 2009 yılında ilk etapta 500 dekarlık bir alan için meyvecilik projesi hazırlandığını, daha sonra konunun kendisine iletilmesinin ardından takibini yaparak, bahçenin bu günlere gelmesine katkı verdiklerini kaydetti.  Bozdağ, köylülerin kendi rızaları ile sınırlar kaldırılarak, arazilerin mülkiyetine dokunulmadan sadece kullanım hakkı devrini öngören bir arazi toplulaştırmasının yapıldığı Kabalı köyünde, muhtarlık bünyesinde şirket kurulup, daha sonra da İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devrinin yapıldığını ifade etti. Bozdağ, Kadışehri ilçesini ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti, esnafı gezerek hayırlı işler diledi. 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi konumundaki Kadışehri Kabalı Meyve bahçesini ziyaret etti.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi konumundaki Kadışehri Kabalı Meyve bahçesini ziyaret etti.
Kadışehri ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunan Bozdağ, Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaretinin ardından muhtarlarla biraraya geldi.
Beraberinde Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, Kadışehri Belediye Başkanı İrfan Akın ve Ak Parti Kadışehri İlçe Başkanı Hakan Özübek'in de bulunduğu ziyarette mahalle ve köy muhtarlarının katılımı imle istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıda, ilçe merkezi ve köylerin istekleri alındı, sorunları dinlenerek, ilgili makamlara çözümü için iletildi. 
Özellikle ilçenin su sıkıntısını dile getirildi, Bozdağ konuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Kabalı Meyve bahçesini de ziyaret eden Bozdağ, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Yozgat'ın Kadışehri ilçesi Kabalı köyünde devlet, vatandaş ve özel sektör iş birliğinin nadir örneklerinden olan 'Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi' ile bin 800 parsel birleştirilerek 5 bin 640 dekar büyüklüğünde devasa meyve bahçesi oluşturulduğu hatırlatıldı. 
Bozdağ, 2009 yılında ilk etapta 500 dekarlık bir alan için meyvecilik projesi hazırlandığını, daha sonra konunun kendisine iletilmesinin ardından takibini yaparak, bahçenin bu günlere gelmesine katkı verdiklerini kaydetti. 
Bozdağ, köylülerin kendi rızaları ile sınırlar kaldırılarak, arazilerin mülkiyetine dokunulmadan sadece kullanım hakkı devrini öngören bir arazi toplulaştırmasının yapıldığı Kabalı köyünde, muhtarlık bünyesinde şirket kurulup, daha sonra da İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devrinin yapıldığını ifade etti.
Bozdağ, Kadışehri ilçesini ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti, esnafı gezerek hayırlı işler diledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.