Bozok Üniversitesi’nden Mali Cumhuriyeti’nde YOBÜYÖS sınavı

GÜNDEM 16.08.2021 - 18:44, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Bozok Üniversitesi’nden Mali Cumhuriyeti’nde YOBÜYÖS sınavı

Bozok Üniversitesi’nin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyetinde 08 Ağustos 2021 Pazar günü 300’e yakın adayın katılımı ile YOBÜYÖS (Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Uyruklu Sınavı) gerçekleştirildi.
Bozok Üniversitesi’nin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyetinde 08 Ağustos 2021 Pazar günü 300’e yakın adayın katılımı ile YOBÜYÖS (Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Uyruklu Sınavı) gerçekleştirildi. Sınavı gerçekleştirmek üzere Üniversiteyi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı H. Serdar Ramazanoğlu da Mali Cumhuriyeti’ne gittiler.   Mali Cumhuriyetinde yoğun ilgi gösterilen sınav dolayısıyla Ülkemizde ve üniversitemizde eğitimine devam etmek isteyen adaylara hem Ülkemiz hem de üniversitemiz tanıtıldı. Mali Cumhuriyeti programı dolayısıyla aynı zamanda sınavın gerçekleştiği International University of Excellence (UIE) ziyaret edilerek iki yükseköğretim kurumunun gelecekteki ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Mali Cumhuriyeti’nin Yükseköğretim Kurum Başkanı ziyaret edilerek üniversitemizi ve kültürümüzü tanıtan hediyeler verildi ve iki ülkenin yükseköğretim bağlamındaki ilişkileri masaya yatırıldı. Aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı‘nın Mali Cumhuriyetinde yer alan Direktörlüğü ziyaret edilerek, burada yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler alındı. Ziyaret kapsamında Ülkemizin Mali Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart ziyaret edilerek yapılan sınav ve üniversitemizin Mali Cumhuriyetinde yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Onart, Üniversitemizin Mali Cumhuriyeti açılımını büyük bir nezaket ve memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Teşriflerinden dolayı Rektör Yardımcımız ve Öğrenci İşleri Daire Başkanımıza teşekkür etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz da kabullerinden dolayı Mali Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart’a teşekkür ederek, eğitim-öğretim alanında Üniversitemiz ve Mali Cumhuriyeti Yükseköğretim kurumları arasında atılacak adımların önemli olduğunu, yapılan YOBÜYÖS sınavının da bunun önemli bir adımı olduğunu ifade etti.  (HABER MERKEZİ)  
Bozok Üniversitesi’nin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyetinde 08 Ağustos 2021 Pazar günü 300’e yakın adayın katılımı ile YOBÜYÖS (Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Uyruklu Sınavı) gerçekleştirildi.

Bozok Üniversitesi’nin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyetinde 08 Ağustos 2021 Pazar günü 300’e yakın adayın katılımı ile YOBÜYÖS (Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Uyruklu Sınavı) gerçekleştirildi. Sınavı gerçekleştirmek üzere Üniversiteyi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı H. Serdar Ramazanoğlu da Mali Cumhuriyeti’ne gittiler.  

Mali Cumhuriyetinde yoğun ilgi gösterilen sınav dolayısıyla Ülkemizde ve üniversitemizde eğitimine devam etmek isteyen adaylara hem Ülkemiz hem de üniversitemiz tanıtıldı.

Mali Cumhuriyeti programı dolayısıyla aynı zamanda sınavın gerçekleştiği International University of Excellence (UIE) ziyaret edilerek iki yükseköğretim kurumunun gelecekteki ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Mali Cumhuriyeti’nin Yükseköğretim Kurum Başkanı ziyaret edilerek üniversitemizi ve kültürümüzü tanıtan hediyeler verildi ve iki ülkenin yükseköğretim bağlamındaki ilişkileri masaya yatırıldı. Aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı‘nın Mali Cumhuriyetinde yer alan Direktörlüğü ziyaret edilerek, burada yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler alındı.

Ziyaret kapsamında Ülkemizin Mali Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart ziyaret edilerek yapılan sınav ve üniversitemizin Mali Cumhuriyetinde yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Onart, Üniversitemizin Mali Cumhuriyeti açılımını büyük bir nezaket ve memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Teşriflerinden dolayı Rektör Yardımcımız ve Öğrenci İşleri Daire Başkanımıza teşekkür etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz da kabullerinden dolayı Mali Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart’a teşekkür ederek, eğitim-öğretim alanında Üniversitemiz ve Mali Cumhuriyeti Yükseköğretim kurumları arasında atılacak adımların önemli olduğunu, yapılan YOBÜYÖS sınavının da bunun önemli bir adımı olduğunu ifade etti.  (HABER MERKEZİ)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.