CANBOLAT'TAN ANIZ YANGINI UYARISI

GÜNDEM 03.08.2021 - 10:12, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

CANBOLAT'TAN ANIZ YANGINI UYARISI

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, hasat mevsiminin başladığı şu günlerde meydana gelen anız yangınları nedeniyle uyarılarda bulunarak, "Çiftçilerimiz aslında anız ile birlikte hem geleceğimizi, hem de içindeki canlıları yakıyor"dedi.
 Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, hasat mevsiminin başladığı şu günlerde meydana gelen anız yangınları nedeniyle uyarılarda bulundu. Anız yakmanın yanlış bir uygulama olduğunu ve toprağın verimini etkilediğini ifade eden Canbolat gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, gerek hava kirliliğine gerekse toprağın büyük zarara uğramasına neden olan anız yangınına karşı çiftçileri uyardı. Canbolat, Çevre Kanunu'na göre 2020'de anız yakanlar için ceza tutarının dekar başına 73 lira 68 kuruş olarak belirlendiğini ve bu fiilin orman ve sulak alanlara bitişik yerlerle, meskun mahallerde işlenmesi durumunda ise bu cezaların 5 katına kadar artırıldığını ifade ederek “Anız yangınlarını önlemek amacıyla yıllardır programlar düzenliyor ve anız yakmanın zararlarını anlatıyoruz. Ancak çiftçilerimiz halen eski yöntemlerle anız yakmalarına devam ediyor. Bu olay tabii ki bizimde kanayan yaramız. Çiftçilerimiz aslında geleceğimizi yakıyor. Anız yangını ile birlikte içindeki canlıları da yakıp kül ediyor. Toprağı yok ediyor, fırınlıyor bu nedenle de her yıl topraklarımız daha çok çoraklaşarak yok olma yoluna gidiyor. Böyle giderse topraklarımız verimsizleşmeye başlayacak. Ektiğimiz ürünü tarlada büyütemeyeceğiz. Bu duruma düşmemek için anız yangınlarını önlememiz gerekiyor. Bunun için de en büyük görev çiftçilerimize düşüyor” dedi.(ALPASLAN GAZİ DOĞAN).
Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, hasat mevsiminin başladığı şu günlerde meydana gelen anız yangınları nedeniyle uyarılarda bulunarak, "Çiftçilerimiz aslında anız ile birlikte hem geleceğimizi, hem de içindeki canlıları yakıyor"dedi.

 Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, hasat mevsiminin başladığı şu günlerde meydana gelen anız yangınları nedeniyle uyarılarda bulundu.

Anız yakmanın yanlış bir uygulama olduğunu ve toprağın verimini etkilediğini ifade eden Canbolat gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, gerek hava kirliliğine gerekse toprağın büyük zarara uğramasına neden olan anız yangınına karşı çiftçileri uyardı.
Canbolat, Çevre Kanunu'na göre 2020'de anız yakanlar için ceza tutarının dekar başına 73 lira 68 kuruş olarak belirlendiğini ve bu fiilin orman ve sulak alanlara bitişik yerlerle, meskun mahallerde işlenmesi durumunda ise bu cezaların 5 katına kadar artırıldığını ifade ederek “Anız yangınlarını önlemek amacıyla yıllardır programlar düzenliyor ve anız yakmanın zararlarını anlatıyoruz. Ancak çiftçilerimiz halen eski yöntemlerle anız yakmalarına devam ediyor. Bu olay tabii ki bizimde kanayan yaramız. Çiftçilerimiz aslında geleceğimizi yakıyor. Anız yangını ile birlikte içindeki canlıları da yakıp kül ediyor. Toprağı yok ediyor, fırınlıyor bu nedenle de her yıl topraklarımız daha çok çoraklaşarak yok olma yoluna gidiyor. Böyle giderse topraklarımız verimsizleşmeye başlayacak. Ektiğimiz ürünü tarlada büyütemeyeceğiz. Bu duruma düşmemek için anız yangınlarını önlememiz gerekiyor. Bunun için de en büyük görev çiftçilerimize düşüyor” dedi.(ALPASLAN GAZİ DOĞAN).

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.