Eğitimcilerden değerlendirme toplantısı

GÜNDEM 16.08.2021 - 18:54, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Eğitimcilerden değerlendirme toplantısı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, kurum yöneticileri eşliğinde Yozgat Merkez Okul Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ayrı ayrı yapılan toplantılarda eğitim süreçleri değerlendirildi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, kurum yöneticileri eşliğinde Yozgat Merkez Okul Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ayrı ayrı yapılan toplantılarda eğitim süreçleri değerlendirildi. Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, toplantıda  2020-2021 öğretim yılı,  Liseye Geçiş Sınavı (LGS),  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili okulların dersler bazında değerlendirilmesinin yapıldığını, okulların temizlik, tertibi ile ilgili yapılan çalışmaların  ele alındığını belirtti. Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı, dezavantajlı öğrencilerin tespiti, onlarla ilgili yapılacak çalışmaların, okul servislerinin denetiminin, okullarda yapılan küçük ve büyük onarımlarının takibinin, yönetim süreçleri ve dikkat edilmesi gereken hususların masaya yatırıldığı bilgisini veren Yazıcı “2021-2022 eğitim-öğretim yılı ile ilgili yapılacak hazırlık çalışmaları, okullar ile öğrenci pansiyonlarının salgın sürecine uygun bir şekilde yüz yüze eğitim-öğretime açılması için alınması gereken tedbirler de görüşülerek bazı kararlar alındı. Tüm okullarda, Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde öğrenci ve velilere sorun analizi anketinin uygulanması, anket sonucunda çıkan verilere göre ihtiyaç analizi yapılarak, rehberlik faaliyetleri çerçevesinde eğitimler verilecek. Öğrencilerin salgın sürecinde olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek maksadıyla okullarda derslerle koordineli olarak düzenlenecek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler moral ve motivasyon açısından çok önemli. Bu durum öğrencilerin ruhsal ve akademik başarısına olumlu yansıyacak” dedi. Yazıcı, okulların eğitim-öğretime hazır olduğunu vurgulayarak “Okullarımızın temizlik malzemeleri başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları  bakanlıkça gönderilen ödeneklerle giderildi” diye konuştu.  Yazıcı, okul yöneticilerinden ihtiyaç duyulması halinde beklemeden iletişime geçilmesini ifade ederek, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde açılacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrencilerin başarı ve gelişim süreçleri takip edileceğini sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, kurum yöneticileri eşliğinde Yozgat Merkez Okul Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ayrı ayrı yapılan toplantılarda eğitim süreçleri değerlendirildi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, kurum yöneticileri eşliğinde Yozgat Merkez Okul Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ayrı ayrı yapılan toplantılarda eğitim süreçleri değerlendirildi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, toplantıda  2020-2021 öğretim yılı,  Liseye Geçiş Sınavı (LGS),  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili okulların dersler bazında değerlendirilmesinin yapıldığını, okulların temizlik, tertibi ile ilgili yapılan çalışmaların  ele alındığını belirtti.

Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı, dezavantajlı öğrencilerin tespiti, onlarla ilgili yapılacak çalışmaların, okul servislerinin denetiminin, okullarda yapılan küçük ve büyük onarımlarının takibinin, yönetim süreçleri ve dikkat edilmesi gereken hususların masaya yatırıldığı bilgisini veren Yazıcı “2021-2022 eğitim-öğretim yılı ile ilgili yapılacak hazırlık çalışmaları, okullar ile öğrenci pansiyonlarının salgın sürecine uygun bir şekilde yüz yüze eğitim-öğretime açılması için alınması gereken tedbirler de görüşülerek bazı kararlar alındı.

Tüm okullarda, Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde öğrenci ve velilere sorun analizi anketinin uygulanması, anket sonucunda çıkan verilere göre ihtiyaç analizi yapılarak, rehberlik faaliyetleri çerçevesinde eğitimler verilecek.

Öğrencilerin salgın sürecinde olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek maksadıyla okullarda derslerle koordineli olarak düzenlenecek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler moral ve motivasyon açısından çok önemli. Bu durum öğrencilerin ruhsal ve akademik başarısına olumlu yansıyacak” dedi.

Yazıcı, okulların eğitim-öğretime hazır olduğunu vurgulayarak “Okullarımızın temizlik malzemeleri başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları  bakanlıkça gönderilen ödeneklerle giderildi” diye konuştu.

 Yazıcı, okul yöneticilerinden ihtiyaç duyulması halinde beklemeden iletişime geçilmesini ifade ederek, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde açılacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrencilerin başarı ve gelişim süreçleri takip edileceğini sözlerine ekledi. (SEMA ÖZMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.