KEVEN'DEN, "İMAR USULSÜZLÜĞÜ İDDİASI"

GÜNDEM 02.10.2021 - 11:10, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

KEVEN'DEN, "İMAR USULSÜZLÜĞÜ İDDİASI"

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarıyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
          Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarıyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.             Keven gazetecilere yazılı olarak yaptığı açıklamada “Yozgat’ın en büyük ilçesi olan Sorgun’dan son günlerde sık sık şikâyetler alıyorum. Bu şikâyetler Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edildiği ve bundan dolayı mağduriyetler oluştuğu yönündeydi. Bu konuyla ilgili bir araştırma yaptım. Karşımıza çıkan tablo, kent rantını belli kişiler için artırarak bir haksız kazanç oluşması ve rekabet ortamını bozucu alışıldık bir tabloydu. Bahsedilen bu emsal artışları yalnızca 12 parselde yapılmış ve bu emsal artışı sayesinde daire sayısı çok sayıda artmıştır. Bu gibi durumlar haksız kazanca sebep olabilmektedir. Örneğin başkent Ankara böyle usulsüz emsal artışlarıyla yapılmış çok sayıda bina ve gökdelen ile doldurulmuş ve bunların çoğu hakkında dönemin ABB Başkanı Gökçek hakkında devam eden davalar bulunmaktadır. Yani kamuoyu böyle usulsüz emsal artışların ısık sık duymak zorunda kalıyor. Çünkü AKP iktidarı inşaat ve kent rantı ile zenginleşen ayrıcalıklı bir zümre meydana getirdi” dedi.Açıklamasında yapılan usulsüzlüğe konu olan parsel bilgilerini paylaşan Keven,“Ada/Parsel numarası 38/55 olan parselde emsal 1.5’ten 1.9’a çıkarılmış ve sığacak daire sayısı ortalama 88’den 112’ye çıkmış ve kat sayıları artırılmış. 1295/1 parselde emsal 1.6’dan 4.44’e çıkarılmış ve daire sayısı da 23’ten 64’e çıkmış. 33/119, 2031/1, 156/14, 680/21, 688/9 gibi toplam 12 parsel hakkında usulsüzlük iddiaları var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu artışları iptal etti. Ruhsatlar usulsüz bulundu. Ayrıca bu inşaatlarda ev alan çok sayıda daire sahibi ve alacağını tahsil edemeyen esnaf mağdur olmuş durumda. Bu emsal artışlarına neden ihtiyaç duyuldu? Hangi gerekçelerle sadece bu parsellerde imar mevzuatına uyulmadan bir artış yapıldı? Bu konu hakkında kamuoyu bir açıklama bekliyor. Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci’yi bu konuya açıklık getirmesi için açıklama yapmaya çağırıyorum. Soru çok basit. Bu 12 adet parselde emsal artışı yapmaya neden gerek duyuldu?” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarıyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

          Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarıyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

            Keven gazetecilere yazılı olarak yaptığı açıklamada “Yozgat’ın en büyük ilçesi olan Sorgun’dan son günlerde sık sık şikâyetler alıyorum. Bu şikâyetler Sorgun Belediyesi tarafından yapılan emsal artışlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edildiği ve bundan dolayı mağduriyetler oluştuğu yönündeydi. Bu konuyla ilgili bir araştırma yaptım. Karşımıza çıkan tablo, kent rantını belli kişiler için artırarak bir haksız kazanç oluşması ve rekabet ortamını bozucu alışıldık bir tabloydu. Bahsedilen bu emsal artışları yalnızca 12 parselde yapılmış ve bu emsal artışı sayesinde daire sayısı çok sayıda artmıştır. Bu gibi durumlar haksız kazanca sebep olabilmektedir. Örneğin başkent Ankara böyle usulsüz emsal artışlarıyla yapılmış çok sayıda bina ve gökdelen ile doldurulmuş ve bunların çoğu hakkında dönemin ABB Başkanı Gökçek hakkında devam eden davalar bulunmaktadır. Yani kamuoyu böyle usulsüz emsal artışların ısık sık duymak zorunda kalıyor. Çünkü AKP iktidarı inşaat ve kent rantı ile zenginleşen ayrıcalıklı bir zümre meydana getirdi” dedi.Açıklamasında yapılan usulsüzlüğe konu olan parsel bilgilerini paylaşan Keven,“Ada/Parsel numarası 38/55 olan parselde emsal 1.5’ten 1.9’a çıkarılmış ve sığacak daire sayısı ortalama 88’den 112’ye çıkmış ve kat sayıları artırılmış. 1295/1 parselde emsal 1.6’dan 4.44’e çıkarılmış ve daire sayısı da 23’ten 64’e çıkmış. 33/119, 2031/1, 156/14, 680/21, 688/9 gibi toplam 12 parsel hakkında usulsüzlük iddiaları var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu artışları iptal etti. Ruhsatlar usulsüz bulundu. Ayrıca bu inşaatlarda ev alan çok sayıda daire sahibi ve alacağını tahsil edemeyen esnaf mağdur olmuş durumda. Bu emsal artışlarına neden ihtiyaç duyuldu? Hangi gerekçelerle sadece bu parsellerde imar mevzuatına uyulmadan bir artış yapıldı? Bu konu hakkında kamuoyu bir açıklama bekliyor. Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci’yi bu konuya açıklık getirmesi için açıklama yapmaya çağırıyorum. Soru çok basit. Bu 12 adet parselde emsal artışı yapmaya neden gerek duyuldu?” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.