Müftülük harekete geçti

GÜNDEM 01.09.2021 - 18:52, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Müftülük harekete geçti

Yozgat’ta artan boşanma olayları nedeniyle müftülük harekete geçti. Yozgat İl Müftülüğü, bazı sitelerin altında bulunan salonlarda vatandaşlara dini eğitimlerin yanı sıra ailenin önemine ilişkin bilgilerdirme yapacak.
Yozgat’ta artan boşanma olayları nedeniyle müftülük harekete geçti. Yozgat İl Müftülüğü, bazı sitelerin altında bulunan salonlarda vatandaşlara dini eğitimlerin yanı sıra ailenin önemine ilişkin bilgilerdirme yapacak. Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, yeni evli çiftlere ve evlenecek olanlara eğitimler verilmesine yönelik projeler hazırladıklarını söyledi. İl Müftüsü Gülden, son dönemlerde boşanma olaylarının arttığına vurgu yaptı. Aile kurmanın iki sadece insanı birleştirmediğini, aynı zamanda bir toplumu inşa ettiğini aktaran Müftü Gülden, aile birliğinin korunması amaçladıklarını kaydetti. Müftü Gülden, “Aile eğitim ve iletişim programı aile bireylerinin yaşantılarını geliştirip zenginleştirmelerine, yaşam boyu değişen rollerine ve gelişim görevlerine uyum sağlamalarına, sahip oldukları bireysel ve çevresel kaynakları fark edip bunları aktif olarak kullanmalarına, problemleri önlemelerine ve oluşmuş problemlerine de çözüm üretmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi. Yozgat’ta evlilikte boşanmaların önüne geçmek ve evlenecek bireylerin iletişim becerilerini artırmak, aile içinde sevgi, saygı, hoşgörünün önem kazanması için aile eğitim programı planladıklarına değinen Müftü Gülden, Kur'an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması ve güçlendirilmesi konularında çalışmalar yapılacağına vurgu yaptı. Müftü Gülden, Kent Park bölgesinden başlamak üzere bazı sitelerin salonlarını değerlendireceklerini ifade etti. Proje ile Yozgat’ta dokunabilecekleri her vatandaşa dokunmayı hedeflediklerini dile getiren Müftü Gülden, projenin ön hazırlıklarının yapıldığını söyledi. Müftü Gülden, dini eğitim programlarının yılın geneline yaymayı da planladıklarına değindi. Sitelerin salonlarında hanımlara ayrı erkeklere ayrı fıkıh, hadis, tefsir, ilmihal ve aile konularında eğitimlerin verileceğinin altını çizen Müftü Gülden, proje kentin farklı bölgelerinde de uygulayacaklarını sözlerine ekledi. 
Yozgat’ta artan boşanma olayları nedeniyle müftülük harekete geçti. Yozgat İl Müftülüğü, bazı sitelerin altında bulunan salonlarda vatandaşlara dini eğitimlerin yanı sıra ailenin önemine ilişkin bilgilerdirme yapacak.

Yozgat’ta artan boşanma olayları nedeniyle müftülük harekete geçti. Yozgat İl Müftülüğü, bazı sitelerin altında bulunan salonlarda vatandaşlara dini eğitimlerin yanı sıra ailenin önemine ilişkin bilgilerdirme yapacak.
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, yeni evli çiftlere ve evlenecek olanlara eğitimler verilmesine yönelik projeler hazırladıklarını söyledi.
İl Müftüsü Gülden, son dönemlerde boşanma olaylarının arttığına vurgu yaptı. Aile kurmanın iki sadece insanı birleştirmediğini, aynı zamanda bir toplumu inşa ettiğini aktaran Müftü Gülden, aile birliğinin korunması amaçladıklarını kaydetti.
Müftü Gülden, “Aile eğitim ve iletişim programı aile bireylerinin yaşantılarını geliştirip zenginleştirmelerine, yaşam boyu değişen rollerine ve gelişim görevlerine uyum sağlamalarına, sahip oldukları bireysel ve çevresel kaynakları fark edip bunları aktif olarak kullanmalarına, problemleri önlemelerine ve oluşmuş problemlerine de çözüm üretmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Yozgat’ta evlilikte boşanmaların önüne geçmek ve evlenecek bireylerin iletişim becerilerini artırmak, aile içinde sevgi, saygı, hoşgörünün önem kazanması için aile eğitim programı planladıklarına değinen Müftü Gülden, Kur'an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması ve güçlendirilmesi konularında çalışmalar yapılacağına vurgu yaptı. Müftü Gülden, Kent Park bölgesinden başlamak üzere bazı sitelerin salonlarını değerlendireceklerini ifade etti.
Proje ile Yozgat’ta dokunabilecekleri her vatandaşa dokunmayı hedeflediklerini dile getiren Müftü Gülden, projenin ön hazırlıklarının yapıldığını söyledi. Müftü Gülden, dini eğitim programlarının yılın geneline yaymayı da planladıklarına değindi.
Sitelerin salonlarında hanımlara ayrı erkeklere ayrı fıkıh, hadis, tefsir, ilmihal ve aile konularında eğitimlerin verileceğinin altını çizen Müftü Gülden, proje kentin farklı bölgelerinde de uygulayacaklarını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.