NEVZAT MURAT’IN “MATURUDİLİK” ADLI KİTABI YAYINLANDI

GÜNDEM 09.09.2021 - 07:40, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

NEVZAT MURAT’IN “MATURUDİLİK” ADLI KİTABI YAYINLANDI

Yozgatlı Yazar Nevzat Murat’ın yazdığı “MATURİDİLİK/Türk İslam İnanç Esasları” adlı kitabı yayınlandı
Yozgatlı Yazar Nevzat Murat’ın yazdığı “MATURİDİLİK/Türk İslam İnanç Esasları” adlı kitabı yayınlandı. “Geçmişten günümüze Arap ve İran kaynaklı mezhep, tarikat ve cemaatlerin Hanefi-Maturidiitikad mezhebine, yanı Türk Müslümanlık anlayışına, ülkemiz ve milletimizin toplumsal yaşam kültürüne etkilerini” araştırarak ortaya koyan yazar 122 sayfalık kitaptaTürk-İslam inanç esaslarını özetlemiş. Kimlik Yayınları’ndan çıkan kitabın yazarı 90 görme engelli. Yazar kitabın önsüzünde yazma sürecini “ Uzun zaman sürecinde kafamda tasarladığım bu kitabı 90’ın üzerine çıkan görme engelime rağmen Allah’a şükürler olsun ki tamamlamayı başardım” diye anlatır. Yazar kitabın 100. Sayfasında; ülkemizde Arap kültürünü egemen kılmak isteyenlerin olduğunu vurgulayarak şu görüşleri ifade eder: “Arapça’nın Allah dili, kutsal dil, cennet dili olduğu gibi anlayışlar yanlıştır, kasıtlıdır. Bu; mantıken dinen, ilmen ve adaleten doğru değildir. Bu fikri öne sürenler Türk kültürünü yok etmek, Arap kültürünü egemen kılmak için mücadele veren ve bizim Araplaşmamızı isteyenlerdir”  Yazar Nevzat Murat; aslen Şefaatli ilçesi/Karakaya Köyü doğumlu. (1953) Merhum Şair Necip Murat’ın oğludur. Emekli memur olup, Kayseri’de ikamet etmektedir. Yazar Nevzat Murat ile 0532 670 0824 numaralı telefondan irtibat kurulabilir.
Yozgatlı Yazar Nevzat Murat’ın yazdığı “MATURİDİLİK/Türk İslam İnanç Esasları” adlı kitabı yayınlandı

Yozgatlı Yazar Nevzat Murat’ın yazdığı “MATURİDİLİK/Türk İslam İnanç Esasları” adlı kitabı yayınlandı. “Geçmişten günümüze Arap ve İran kaynaklı mezhep, tarikat ve cemaatlerin Hanefi-Maturidiitikad mezhebine, yanı Türk Müslümanlık anlayışına, ülkemiz ve milletimizin toplumsal yaşam kültürüne etkilerini” araştırarak ortaya koyan yazar 122 sayfalık kitaptaTürk-İslam inanç esaslarını özetlemiş.

Kimlik Yayınları’ndan çıkan kitabın yazarı 90 görme engelli. Yazar kitabın önsüzünde yazma sürecini “ Uzun zaman sürecinde kafamda tasarladığım bu kitabı 90’ın üzerine çıkan görme engelime rağmen Allah’a şükürler olsun ki tamamlamayı başardım” diye anlatır.

Yazar kitabın 100. Sayfasında; ülkemizde Arap kültürünü egemen kılmak isteyenlerin olduğunu vurgulayarak şu görüşleri ifade eder: “Arapça’nın Allah dili, kutsal dil, cennet dili olduğu gibi anlayışlar yanlıştır, kasıtlıdır. Bu; mantıken dinen, ilmen ve adaleten doğru değildir. Bu fikri öne sürenler Türk kültürünü yok etmek, Arap kültürünü egemen kılmak için mücadele veren ve bizim Araplaşmamızı isteyenlerdir”

 Yazar Nevzat Murat; aslen Şefaatli ilçesi/Karakaya Köyü doğumlu. (1953) Merhum Şair Necip Murat’ın oğludur. Emekli memur olup, Kayseri’de ikamet etmektedir. Yazar Nevzat Murat ile 0532 670 0824 numaralı telefondan irtibat kurulabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.