Öğrencilerden 2 ton yardım malzemesi

SORGUN (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.03.2013 - 11:43, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Öğrencilerden 2 ton yardım malzemesi

Balıkesir'de bir köy ortaokulundaki 5 öğrenci, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında başlattıkları çalışmayla, 2 ton yardım malzemesi topladı.
 Balıkesir'de bir köy ortaokulundaki 5 öğrenci, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanya kapsamında başlattıkları çalışmayla, ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere gönderilmek üzere 2 ton yardım malzemesi topladı. Gönen ilçesine bağlı Buğdaylı Köyü Ortaokulu'ndaki öğrenciler Simla Kayacı, Feyza Davli, İbrahim Yanıkoğulları, Gökçe Gönül ve Feyza Ekinci, Suriyeler için yardım kampanyası başlattı. Okuldaki 5 öğrencinin başlattığı kampanyaya, diğer öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra köylüler pet şişelere doldurdukları yemeklik yağ, poşetlere koydukları bulgur, pirinç ve tarhanayla destek verdi. Kampanyayı başlatan öğrencilerden Gökçe Gönül, Suriye'de meydana gelen olayları her gün televizyonlardan izlediklerini belirterek, ''Devletimiz yapılabilecek bütün yardımları sağlamaya çalıştı ancak toplum olarak bizlerin de bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu elim olay herkes gibi bizi de derinden etkiliyor'' dedi.Bugünlerde Suriye'de bulunan kadın, çocuk herkesin gıda ve giyim malzemelerine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gönül, şöyle konuştu:''Bizler, evlerimizde rahat rahat yaşarken onların zor durumda olmalarını izlememiz doğru değil. Biz de bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Ailelerimizden başlayarak, tanıdıklarımızdan ve çevremizden yardım istedik. Toplanan yardımlar damla damla birikti. Bizce yeterli değildi ama az da olsa oradaki kardeşlerimize biraz derman olacak. Hiçbir karşılık veya ödül beklemiyoruz. Bu tür kampanyaların ülkemize yayılmasının istiyoruz. Gönül isteyince Allah da yardım ediyor. Bize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.''Feyza Davli ise televizyonlardan, Suriyeli çocukların zor durumda olduklarını gördüklerinde bu projeyi yapmaya başladıklarını ifade ederek, ''Giysi ve yiyecek toplamaya başladık. Erzaklarımızı arabaya yükledik. Kimse Yok Mu Derneği, bu konuda bize yardımcı oldu. Onlara ve kampanyaya yardım eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum'' dedi.Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil de Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 300 bine ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:''Hatay, Kilis ve sınır illerimizde 300 bine yakın Suriyeli mülteci barınıyor. Bunların 145 bini devletin kamplarında kalıyor. Diğerleri farklı yerlerde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Sabah uyanan için akşam olmuyor, akşam yatan için ise sabah. Bizler genelde afet zamanlarında karşınıza çıkıyoruz. Bazen almayı bazende vermeyi teklif ediyoruz. Ama bugün gerçekten bize duygusal anlar yaşattınız. Sizler gönüllerinizi ortaya koydunuz. Bir bakıyorum yarım litrelik çiçek yağından, evindeki tarhanasından, pirincinden, bulguruna kadar her kez bir şeyler kapıp getirmiş. Savaşlarla, huzursuzluklarla dolu bir dünyada sizler sevginizle yaklaştınız. Ben canı gönülden hepinize teşekkür ediyorum.''Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği çalışanları ile öğrenciler, 1,5 tonu gıda olmak üzere toplanan 2 ton yardım malzemesini kamyonete yükledi.
Balıkesir'de bir köy ortaokulundaki 5 öğrenci, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında başlattıkları çalışmayla, 2 ton yardım malzemesi topladı.

 Balıkesir'de bir köy ortaokulundaki 5 öğrenci, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanya kapsamında başlattıkları çalışmayla, ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere gönderilmek üzere 2 ton yardım malzemesi topladı.

Gönen ilçesine bağlı Buğdaylı Köyü Ortaokulu'ndaki öğrenciler Simla Kayacı, Feyza Davli, İbrahim Yanıkoğulları, Gökçe Gönül ve Feyza Ekinci, Suriyeler için yardım kampanyası başlattı. Okuldaki 5 öğrencinin başlattığı kampanyaya, diğer öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra köylüler pet şişelere doldurdukları yemeklik yağ, poşetlere koydukları bulgur, pirinç ve tarhanayla destek verdi.

Kampanyayı başlatan öğrencilerden Gökçe Gönül, Suriye'de meydana gelen olayları her gün televizyonlardan izlediklerini belirterek, ''Devletimiz yapılabilecek bütün yardımları sağlamaya çalıştı ancak toplum olarak bizlerin de bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu elim olay herkes gibi bizi de derinden etkiliyor'' dedi.

Bugünlerde Suriye'de bulunan kadın, çocuk herkesin gıda ve giyim malzemelerine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gönül, şöyle konuştu:
''Bizler, evlerimizde rahat rahat yaşarken onların zor durumda olmalarını izlememiz doğru değil. Biz de bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Ailelerimizden başlayarak, tanıdıklarımızdan ve çevremizden yardım istedik. Toplanan yardımlar damla damla birikti. Bizce yeterli değildi ama az da olsa oradaki kardeşlerimize biraz derman olacak. Hiçbir karşılık veya ödül beklemiyoruz. Bu tür kampanyaların ülkemize yayılmasının istiyoruz. Gönül isteyince Allah da yardım ediyor. Bize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.''

Feyza Davli ise televizyonlardan, Suriyeli çocukların zor durumda olduklarını gördüklerinde bu projeyi yapmaya başladıklarını ifade ederek, ''Giysi ve yiyecek toplamaya başladık. Erzaklarımızı arabaya yükledik. Kimse Yok Mu Derneği, bu konuda bize yardımcı oldu. Onlara ve kampanyaya yardım eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil de Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 300 bine ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Hatay, Kilis ve sınır illerimizde 300 bine yakın Suriyeli mülteci barınıyor. Bunların 145 bini devletin kamplarında kalıyor. Diğerleri farklı yerlerde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Sabah uyanan için akşam olmuyor, akşam yatan için ise sabah. Bizler genelde afet zamanlarında karşınıza çıkıyoruz. Bazen almayı bazende vermeyi teklif ediyoruz. Ama bugün gerçekten bize duygusal anlar yaşattınız. Sizler gönüllerinizi ortaya koydunuz. Bir bakıyorum yarım litrelik çiçek yağından, evindeki tarhanasından, pirincinden, bulguruna kadar her kez bir şeyler kapıp getirmiş. Savaşlarla, huzursuzluklarla dolu bir dünyada sizler sevginizle yaklaştınız. Ben canı gönülden hepinize teşekkür ediyorum.''

Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği çalışanları ile öğrenciler, 1,5 tonu gıda olmak üzere toplanan 2 ton yardım malzemesini kamyonete yükledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.