Özler’de örnek bir uygulama

GÜNDEM 16.08.2021 - 18:40, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Özler’de örnek bir uygulama

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler Köyünde, gurbetçilerin desteği ile temin edilen, yemleme üniteleri köyün farklı bölgelerine konuldu.
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler Köyünde, gurbetçilerin desteği ile temin edilen, yemleme üniteleri köyün farklı bölgelerine konuldu. Sorgun Can Dostları ve Doğa Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Akbaş, Özlerli gurbetçilerin sokak hayvanları ve gagalı hayvanların beslenip, su ihtiyaçlarını gidermeye yönelik tasarlanan yemleme ünitelerini temin ederek örnek bir davranışa imza attıklarını belirtti.  Daha önce kasaba olan ancak daha sonra nüfusunun yeterli olmaması nedeniyle  köy statüsüne düşürülen Özler köyünde nüfusun ağırlıklı olarak yurt dışında çalıştığını ifade eden Akbaş “Yaz aylarında Gurbetçileriyle dolup taşan Özler, bu İnsanların köyleri için bir birinden güzel projeleri de adım adım hayata geçirmeye devam ediyor. Özlerli gurbetçiler şimdi de örnek bir projeye imza atarak ‘Sokak hayvanları ve gagalıları yemleme ünitesi’ projesini hayata geçirdiler. Projenin fikirbabası ve tasarımı Özlerli gurbetçimiz Mehmet Hansu ya ait. Özlerli hayvanseverler de projeye önemli destek verdiler. Özellikle kış  aylarında şiddetli soğuklar ve gıdasızlıktan dolayı köylerinde feci şekilde can veren ve yürek burkan bu acı tabloların hiç yaşanmaması adına bu projeyi çok önemli görüyoruz. Sokak hayvanları ve gagalıları yemleme üniteleri’ Özler Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği ve Özler Köyü Muhtarlığının katkılarıyla belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Başta Yozgat ve Köyleri olmak üzere yurt genelinde bu ünitelerle bir ilki başaran başta gurbetçiler olmak üzere, değerli Özler halkına sokak hayvanlarına ve gagalılara vermiş oldukları değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. (ALPASLAN GAZİ DOĞAN)
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler Köyünde, gurbetçilerin desteği ile temin edilen, yemleme üniteleri köyün farklı bölgelerine konuldu.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler Köyünde, gurbetçilerin desteği ile temin edilen, yemleme üniteleri köyün farklı bölgelerine konuldu.

Sorgun Can Dostları ve Doğa Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Akbaş, Özlerli gurbetçilerin sokak hayvanları ve gagalı hayvanların beslenip, su ihtiyaçlarını gidermeye yönelik tasarlanan yemleme ünitelerini temin ederek örnek bir davranışa imza attıklarını belirtti.

 Daha önce kasaba olan ancak daha sonra nüfusunun yeterli olmaması nedeniyle  köy statüsüne düşürülen Özler köyünde nüfusun ağırlıklı olarak yurt dışında çalıştığını ifade eden Akbaş “Yaz aylarında Gurbetçileriyle dolup taşan Özler, bu İnsanların köyleri için bir birinden güzel projeleri de adım adım hayata geçirmeye devam ediyor.

Özlerli gurbetçiler şimdi de örnek bir projeye imza atarak ‘Sokak hayvanları ve gagalıları yemleme ünitesi’ projesini hayata geçirdiler. Projenin fikirbabası ve tasarımı Özlerli gurbetçimiz Mehmet Hansu ya ait. Özlerli hayvanseverler de projeye önemli destek verdiler. Özellikle kış  aylarında şiddetli soğuklar ve gıdasızlıktan dolayı köylerinde feci şekilde can veren ve yürek burkan bu acı tabloların hiç yaşanmaması adına bu projeyi çok önemli görüyoruz. Sokak hayvanları ve gagalıları yemleme üniteleri’ Özler Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği ve Özler Köyü Muhtarlığının katkılarıyla belirlenen noktalara konuşlandırıldı.

Başta Yozgat ve Köyleri olmak üzere yurt genelinde bu ünitelerle bir ilki başaran başta gurbetçiler olmak üzere, değerli Özler halkına sokak hayvanlarına ve gagalılara vermiş oldukları değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. (ALPASLAN GAZİ DOĞAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.