Slajlık mısır üretimine TKDK desteği

GÜNDEM 21.10.2021 - 09:53, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Slajlık mısır üretimine TKDK desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Desteği ile 2021 yılı içerisinde Yozgat’ta Mısır silaj üretimi yıllık 42.000 ton artış gösterdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Desteği ile 2021 yılı içerisinde Yozgat’ta Mısır silaj üretimi yıllık 42.000 ton artış gösterdi. Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker Yozgatta silah üretimindeki artışıyla ilgili  açıklamasında bilgi verirken şunları söyledi :  “2020 yılı içerisinde kurulan Ilısu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna, sadece Kooperatiflerin ve Üretici Birliklerinin başvurabilecekleri 302 Makine Parkları tedbirinden proje hazırladı ve projeleri başarılı oldu. Hibe desteğinden yararlanan Kooperatif içerisinde Mısır Biçerdöveri de bulunan yeni makine ekipmanlarını temin etti. Kooperatife, yatırım tutarı 3.621.000-TL olan projesi için 2.352.625-TL hibe desteği verildi. Kooperatif, 2020 yılı sonunda Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde üretim yapan çiftçiler ile sözleşmeli mısır silajı üretimi konusunda anlaştı. Sözleşmeli üretim yapacak çiftçiler için tohum ve gübre desteği de veren kooperatif, hasat zamanında üretilen ürünü kendi mısır biçerdöverleri hasat ederek tarladan alarak paketledi ve satışa sundu. Kooperatife ait bu yıl içerisinde sadece 6.000 dönümü bulan bir silaj ekimi gerçekleştirilmiş oldu. Kooperatifin sözleşmeli mısır silajı üretim miktarı 42.000 tonu buldu. Üretim yapan çiftçilerimiz bir sorun olmadan ürünlerini yetiştirdi ve ürünlerini Kooperatife satarak ilk elden pazarlama imkanına kavuştu. Artık Yozgat ilinden diğer illere büyük çaplı yem bitkilerinin satışının gerçekleştiğini görmekteyiz. Yapılan modern tesisler ve hibeler sayesinde Yozgat’ta yem bitkileri üretiminin önümüzdeki yıllarda daha da büyük miktarlarda artmasını bekliyoruz. Kırsal alanda bir örgütlenme çeşidi olan Kooperatifler o yörenin ve bölgenin girişimcilik kültürüne büyük katkılar sağlamaktadır. Bu kooperatifler sayesinde sermaye birleşimi ile daha büyük çaplı işler yapılabilmektedir. Birlikten kuvvet doğar atasözümüzün burada doğru olduğunu kooperatiflerimizde görmekteyiz. Son yıllarda Devletimiz bütün kanallardan kooperatiflerimize destek vermekte ve geliştirmektedir. TKDK olarak bizde kooperatiflerimizin yaptıkları yatırıma ve projelerine hibe desteği veriyoruz. Bu gibi Kooperatiflerin sayısının çoğalarak artmasını istiyoruz. (HABER MERKEZİ)
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Desteği ile 2021 yılı içerisinde Yozgat’ta Mısır silaj üretimi yıllık 42.000 ton artış gösterdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Desteği ile 2021 yılı içerisinde Yozgat’ta Mısır silaj üretimi yıllık 42.000 ton artış gösterdi.

Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker Yozgatta silah üretimindeki artışıyla ilgili  açıklamasında bilgi verirken şunları söyledi :

 “2020 yılı içerisinde kurulan Ilısu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna, sadece Kooperatiflerin ve Üretici Birliklerinin başvurabilecekleri 302 Makine Parkları tedbirinden proje hazırladı ve projeleri başarılı oldu. Hibe desteğinden yararlanan Kooperatif içerisinde Mısır Biçerdöveri de bulunan yeni makine ekipmanlarını temin etti. Kooperatife, yatırım tutarı 3.621.000-TL olan projesi için 2.352.625-TL hibe desteği verildi.

Kooperatif, 2020 yılı sonunda Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde üretim yapan çiftçiler ile sözleşmeli mısır silajı üretimi konusunda anlaştı. Sözleşmeli üretim yapacak çiftçiler için tohum ve gübre desteği de veren kooperatif, hasat zamanında üretilen ürünü kendi mısır biçerdöverleri hasat ederek tarladan alarak paketledi ve satışa sundu. Kooperatife ait bu yıl içerisinde sadece 6.000 dönümü bulan bir silaj ekimi gerçekleştirilmiş oldu. Kooperatifin sözleşmeli mısır silajı üretim miktarı 42.000 tonu buldu. Üretim yapan çiftçilerimiz bir sorun olmadan ürünlerini yetiştirdi ve ürünlerini Kooperatife satarak ilk elden pazarlama imkanına kavuştu. Artık Yozgat ilinden diğer illere büyük çaplı yem bitkilerinin satışının gerçekleştiğini görmekteyiz. Yapılan modern tesisler ve hibeler sayesinde Yozgat’ta yem bitkileri üretiminin önümüzdeki yıllarda daha da büyük miktarlarda artmasını bekliyoruz.

Kırsal alanda bir örgütlenme çeşidi olan Kooperatifler o yörenin ve bölgenin girişimcilik kültürüne büyük katkılar sağlamaktadır. Bu kooperatifler sayesinde sermaye birleşimi ile daha büyük çaplı işler yapılabilmektedir. Birlikten kuvvet doğar atasözümüzün burada doğru olduğunu kooperatiflerimizde görmekteyiz. Son yıllarda Devletimiz bütün kanallardan kooperatiflerimize destek vermekte ve geliştirmektedir. TKDK olarak bizde kooperatiflerimizin yaptıkları yatırıma ve projelerine hibe desteği veriyoruz. Bu gibi Kooperatiflerin sayısının çoğalarak artmasını istiyoruz. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.