Sorgun’da 4-6 yaş kuran kursların ilgi artıyor

GÜNDEM 16.09.2021 - 07:51, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Sorgun’da 4-6 yaş kuran kursların ilgi artıyor

Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğü, ''Her Mahalleye En Az Bir Tane 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'' projesi kapsamında, Aydınlıkevler Mahallesi Salih Kayhan Camii karşısına, hayırsever işadamı Faik Ünal tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan yaklaşık bir dönümlük arsanın üzerine yaptırılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu inşaatı tamamlandı
Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğü, ''Her Mahalleye En Az Bir Tane 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'' projesi kapsamında, Aydınlıkevler Mahallesi Salih Kayhan Camii karşısına, hayırsever işadamı Faik Ünal tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan yaklaşık bir dönümlük arsanın üzerine yaptırılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu inşaatı tamamlandı. 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarına ilginin her geçen gün arttığının altını çizen Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış gazetemize yaptığı açıklamada ''Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2013 yılında faaliyete geçirdiği 4-6 yaş Grubu Kur'an Kurslarında milyonlarca çocuğumuz hem eğleniyor hem öğreniyor. Bizlere emanet edilen çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyoruz, sureleri duaları ezberletiyoruz, namaz gibi abdest gibi temel dini bilgileri veriyoruz. Değerler eğitimi adı altında, sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, dürüstlük, yardımlaşmak, paylaşmak, vatan ve millet sevgisi gibi güzel hasletleri aşılıyoruz. Çocuklarımızın yaş gruplarını dikkate alarak gelişim süreçlerine göre etkinlikler yaptırıyoruz.'' ifadelerine yer verdi. HER AÇIDAN ÖRNEK BİR KURS OLDU Aydınlıkevler Mahallesine yeni yaptırılan 4-6 yaş kuran kursunun 250 öğrenci kapasiteli olduğunu şuana kadar 140 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Kayış “Gerek mimari açıdan olsun gerekse eğitim açısından olsun her yönüyle örnek bir kurs oldu. Kursumuzda 12 sınıf, bir öğretmenler odası, yemekhane, eğlence odası gibi bir çok yönüyle örnek teşkil eden bir bina inşaa ettik. Kurs binamızın yerini bağışlayan Faik Bey'e ve kursumuzun yapım aşamasında desteklerini esirgemeyen tüm Sorgun halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi. 
Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğü, ''Her Mahalleye En Az Bir Tane 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'' projesi kapsamında, Aydınlıkevler Mahallesi Salih Kayhan Camii karşısına, hayırsever işadamı Faik Ünal tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan yaklaşık bir dönümlük arsanın üzerine yaptırılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu inşaatı tamamlandı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğü, ''Her Mahalleye En Az Bir Tane 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'' projesi kapsamında, Aydınlıkevler Mahallesi Salih Kayhan Camii karşısına, hayırsever işadamı Faik Ünal tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan yaklaşık bir dönümlük arsanın üzerine yaptırılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu inşaatı tamamlandı. 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarına ilginin her geçen gün arttığının altını çizen Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış gazetemize yaptığı açıklamada ''Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2013 yılında faaliyete geçirdiği 4-6 yaş Grubu Kur'an Kurslarında milyonlarca çocuğumuz hem eğleniyor hem öğreniyor. Bizlere emanet edilen çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyoruz, sureleri duaları ezberletiyoruz, namaz gibi abdest gibi temel dini bilgileri veriyoruz. Değerler eğitimi adı altında, sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, dürüstlük, yardımlaşmak, paylaşmak, vatan ve millet sevgisi gibi güzel hasletleri aşılıyoruz. Çocuklarımızın yaş gruplarını dikkate alarak gelişim süreçlerine göre etkinlikler yaptırıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

HER AÇIDAN ÖRNEK BİR KURS OLDU

Aydınlıkevler Mahallesine yeni yaptırılan 4-6 yaş kuran kursunun 250 öğrenci kapasiteli olduğunu şuana kadar 140 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Kayış “Gerek mimari açıdan olsun gerekse eğitim açısından olsun her yönüyle örnek bir kurs oldu. Kursumuzda 12 sınıf, bir öğretmenler odası, yemekhane, eğlence odası gibi bir çok yönüyle örnek teşkil eden bir bina inşaa ettik. Kurs binamızın yerini bağışlayan Faik Bey'e ve kursumuzun yapım aşamasında desteklerini esirgemeyen tüm Sorgun halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.