Sorgun’da Mevlid-i Nebi Haftası

GÜNDEM 26.10.2021 - 11:09, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Sorgun’da Mevlid-i Nebi Haftası

Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olduğunu söyledi. Yozgat İl Müftüsü  Ali Gülden’de Mevlid-i Nebi Haftası’nın, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir hafta olduğunu belirtti. Gülden, bu önemli haftanın 2017 yılından bu yana Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlandığını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası konulu sinevizyon gösterisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu bir konferans verdi. Kurt, Mevlid-i Nebi Haftasının Peygamberin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olduğunu ve Peygamberi anıp, anlama, örnekleri hayata geçirme gayretine vesile olduğunu ifade ederek “Mevlid-Nebi Haftası ile Peygamberimizin hayatına yolculuklar gerçekleştiriyoruz. Vefa; sevgi, saygı, sadakat, bağlılık gibi farklı alanları içerisinde barındıran, insana yakışan, insandan doğan, insandan beklenen önemli bir değer. Vefa birçok erdemin ve güzelliğin hayata taşınmasına kaynaklık yapan temel değer. Ve bütün peygamberlerin hayatında görülen, gözlemlenen önemli bir hakikat. Vefa; Hatalıyım, kusurum var, yanlışım var ama beni bağışlayacak olan sensin ve ben senin kulunum diyerek Allah’a sığınmanın adıdır’’ diye konuştu. Program, ilahiler ime sona erdi. (HALİT YILMAZ)
Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olduğunu söyledi.

Yozgat İl Müftüsü  Ali Gülden’de Mevlid-i Nebi Haftası’nın, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir hafta olduğunu belirtti.

Gülden, bu önemli haftanın 2017 yılından bu yana Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlandığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası konulu sinevizyon gösterisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu bir konferans verdi.

Kurt, Mevlid-i Nebi Haftasının Peygamberin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olduğunu ve Peygamberi anıp, anlama, örnekleri hayata geçirme gayretine vesile olduğunu ifade ederek “Mevlid-Nebi Haftası ile Peygamberimizin hayatına yolculuklar gerçekleştiriyoruz. Vefa; sevgi, saygı, sadakat, bağlılık gibi farklı alanları içerisinde barındıran, insana yakışan, insandan doğan, insandan beklenen önemli bir değer. Vefa birçok erdemin ve güzelliğin hayata taşınmasına kaynaklık yapan temel değer. Ve bütün peygamberlerin hayatında görülen, gözlemlenen önemli bir hakikat. Vefa; Hatalıyım, kusurum var, yanlışım var ama beni bağışlayacak olan sensin ve ben senin kulunum diyerek Allah’a sığınmanın adıdır’’ diye konuştu.

Program, ilahiler ime sona erdi. (HALİT YILMAZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.