SOYSAL, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANDI...

GÜNDEM 14.09.2021 - 08:48, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

SOYSAL, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANDI...

AK Parti Yozgat eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile bakan yardımcılığına atandı. Atama karası 11 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
AK Parti Yozgat eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile bakan yardımcılığına atandı. Atama karası 11 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yozgat’ın Türk siyasetine kazandırdığı önemli isimlerden AK Parti 24,25 ve 26 dönem milletvekili Ertuğrul Soysal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine atandı. CUMHURBAŞKANI TEBRİK ETTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soysal’ı telefonla arayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevinin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, Soysal’a bakan yardımcılığı görevini Resmi Gazete ilanından önce sözlü olarak bildirip, başarı temennisinde bulundu. Erdoğan, Soysal'a görevinin sorumlulukları hakkında hatırlatmada bulunarak, ülkesi ve milleti adına bu güne kadar yürüttüğü hizmet aşkını bundan sonra da sürdüreceğine inandığını ifade etti. YOZGAT’LILARI SEVİNCE BOĞDU Milletvekilliği görevi sona ermesine rağmen Yozgat’tan ve AK Parti'den hiçbir zaman kopmayan Soysal’ın bakan yardımcılığı görevine atanması Yozgatlılar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Soysal, 3 dönem yürüttüğü Yozgat milletvekilliği sırasında mütevazi duruşu, samimi söylemleri ve memleketine olan sevgisi ile tanındı. Milletvekilliği görevi sona ermesine rağmen partisine sırt dönmeyen Ertuğrul Soysal, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığı ile tanınıyor. Aslen Sorgunlu olmasına rağmen, ilçesi ile birlikte uzun süre görev yaptığı Çekerek başta olmak üzere tüm Yozgat'ı kucaklayan Soysal'ın bakan yardımcılığı görevinin isabetli bir karar olduğu ifade edildi.Yozgat’ta büyük bir sevince neden olan atama kararı, Türk siyasetine önemli isimler kazandıran Yozgatlılar’a olan güvenin de bir yansıması oldu. ERTUĞRUL SOYSAL KİMDİR? Ertuğrul Soysal, 3 Mayıs 1963'te Yozgat Sorgun'da doğdu. Babasının adı Halis, annesinin adı Ganime'dir. Tıp Doktoru; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Yozgat Çekerek İlçesinde Hastane Başhekimliği ve Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel bir şirkette iki yıl Genel Müdür olarak görev yaptı. Adıyaman Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa'da özel bir hastane ile Özel Şifa Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. Soysal, 2011 ile 2018 yılları arasında  parlamentoda 24. 25. Ve 26.  dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat milletvekili olarak görev yaptı. Bunların yanısıra Mecliste Plan bütçe komisyon üyesi, KİT Komisyonu Başkan Vekili, Hollanda Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Soysal, evli ve 3 çocuk babasıdır. Sorgun Medya Gazetesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine atanan Ertuğrul Soysal’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.
AK Parti Yozgat eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile bakan yardımcılığına atandı. Atama karası 11 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

AK Parti Yozgat eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile bakan yardımcılığına atandı. Atama karası 11 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yozgat’ın Türk siyasetine kazandırdığı önemli isimlerden AK Parti 24,25 ve 26 dönem milletvekili Ertuğrul SoysalÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

CUMHURBAŞKANI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soysal’ı telefonla arayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevinin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, Soysal’a bakan yardımcılığı görevini Resmi Gazete ilanından önce sözlü olarak bildirip, başarı temennisinde bulundu. Erdoğan, Soysal'a görevinin sorumlulukları hakkında hatırlatmada bulunarak, ülkesi ve milleti adına bu güne kadar yürüttüğü hizmet aşkını bundan sonra da sürdüreceğine inandığını ifade etti.

YOZGAT’LILARI SEVİNCE BOĞDU

Milletvekilliği görevi sona ermesine rağmen Yozgat’tan ve AK Parti'den hiçbir zaman kopmayan Soysal’ın bakan yardımcılığı görevine atanması Yozgatlılar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Soysal, 3 dönem yürüttüğü Yozgat milletvekilliği sırasında mütevazi duruşu, samimi söylemleri ve memleketine olan sevgisi ile tanındı. Milletvekilliği görevi sona ermesine rağmen partisine sırt dönmeyen Ertuğrul Soysal, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığı ile tanınıyor. Aslen Sorgunlu olmasına rağmen, ilçesi ile birlikte uzun süre görev yaptığı Çekerek başta olmak üzere tüm Yozgat'ı kucaklayan Soysal'ın bakan yardımcılığı görevinin isabetli bir karar olduğu ifade edildi.Yozgat’ta büyük bir sevince neden olan atama kararı, Türk siyasetine önemli isimler kazandıran Yozgatlılar’a olan güvenin de bir yansıması oldu.

ERTUĞRUL SOYSAL KİMDİR?

Ertuğrul Soysal, 3 Mayıs 1963'te Yozgat Sorgun'da doğdu. Babasının adı Halis, annesinin adı Ganime'dir. Tıp Doktoru; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Yozgat Çekerek İlçesinde Hastane Başhekimliği ve Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel bir şirkette iki yıl Genel Müdür olarak görev yaptı. Adıyaman Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa'da özel bir hastane ile Özel Şifa Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. Soysal, 2011 ile 2018 yılları arasında  parlamentoda 24. 25. Ve 26.  dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat milletvekili olarak görev yaptı. Bunların yanısıra Mecliste Plan bütçe komisyon üyesi, KİT Komisyonu Başkan Vekili, Hollanda Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Soysal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sorgun Medya Gazetesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine atanan Ertuğrul Soysal’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.