Spor Vadisi ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak

GÜNDEM 31.08.2021 - 09:55, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Spor Vadisi ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak

Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan ve daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan ve sonrasında Yozgat Belediyesine devredilen Spor Vadisi’nde ihalenin yıl sonunda yapılması, ardından da önümüzdeki yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması planlanıyor.
Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan ve daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan ve sonrasında  Yozgat Belediyesine devredilen Spor Vadisi’nde ihalenin yıl sonunda yapılması, ardından da önümüzdeki yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması planlanıyor. Uzun süredir hiçbir çalışma yapılmayan Spor Vadisi geçtiğimiz günlerde yapılan protokol ile Yozgat Valiliği’nden Yozgat Belediyesine devredildi. Yozgat Belediyesi devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından kaynak arayışlarına başlarken bir taraftan da vadide fizibilite çalışmaları yaptı. Yıl sonuna kadar ihalesi yapılması planlanan Spor Vadisi’nin gelecek yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması hedefleniyor. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Spor Vadisi’nin kendilerine devredilmesinin ardından göl etrafında yarım kalan etabı eski projelerine sadık kalmak üzere hemen fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi. Yeniden ihaleye çıkarmak için hazırlıklara başladıklarını vurgulayan Köse, bu arada Spor Vadisi’nin tamamlanması için 30 milyon civarında bir kaynağa ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanına gittiklerinde bu konuda kendilerine yardımcı olabileceğinin sözünü aldıklarına vurgu yapan Köse, ‘’Bu hususta 3 milyon lira hibe kredi ve 7 milyon lira da uzun vadeli, faizi çok düşük bir kredi verebileceklerini ifade ettiler. Yani 10 milyon liralık bir kaynak buradan sağladık. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımıza müracaat ettiğimizde o da 5 milyon lira para hibeden bahsetti onu verecek. İlaveten Spor Bakanlığı Nohutlu tepesinin kuzey tarafından gölede doğru inen bir sırt var o sırta da kayak pisti yapılması için 3 milyon lirada hibe verecek. Yani şu an toplamda 18 milyon lira gibi bir harcayacağımız kaynak oluşturduk. Nasip olursa biz bir işe başlayalım başlamak bitirmek demektir. İşin sonuna doğru da inşallah bir kaynak buluruz. Çünkü Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay, Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Yusuf Başer ve önceki dönem milletvekillerimiz çok destek veriyor bu hususta. Onların vereceği desteklerle gelecek yılın sonuna orayı hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu senenin sonunda ihaleyi yapacağız bahara da başlayacağız ‘’ dedi. (SPOR MERKEZİ)
Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan ve daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan ve sonrasında Yozgat Belediyesine devredilen Spor Vadisi’nde ihalenin yıl sonunda yapılması, ardından da önümüzdeki yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan ve daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan ve sonrasında  Yozgat Belediyesine devredilen Spor Vadisi’nde ihalenin yıl sonunda yapılması, ardından da önümüzdeki yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması planlanıyor.

Uzun süredir hiçbir çalışma yapılmayan Spor Vadisi geçtiğimiz günlerde yapılan protokol ile Yozgat Valiliği’nden Yozgat Belediyesine devredildi.

Yozgat Belediyesi devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından kaynak arayışlarına başlarken bir taraftan da vadide fizibilite çalışmaları yaptı.

Yıl sonuna kadar ihalesi yapılması planlanan Spor Vadisi’nin gelecek yıl içerisinde bütün etaplarının tamamlanması hedefleniyor.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Spor Vadisi’nin kendilerine devredilmesinin ardından göl etrafında yarım kalan etabı eski projelerine sadık kalmak üzere hemen fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi.

Yeniden ihaleye çıkarmak için hazırlıklara başladıklarını vurgulayan Köse, bu arada Spor Vadisi’nin tamamlanması için 30 milyon civarında bir kaynağa ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanına gittiklerinde bu konuda kendilerine yardımcı olabileceğinin sözünü aldıklarına vurgu yapan Köse, ‘’Bu hususta 3 milyon lira hibe kredi ve 7 milyon lira da uzun vadeli, faizi çok düşük bir kredi verebileceklerini ifade ettiler. Yani 10 milyon liralık bir kaynak buradan sağladık. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımıza müracaat ettiğimizde o da 5 milyon lira para hibeden bahsetti onu verecek. İlaveten Spor Bakanlığı Nohutlu tepesinin kuzey tarafından gölede doğru inen bir sırt var o sırta da kayak pisti yapılması için 3 milyon lirada hibe verecek. Yani şu an toplamda 18 milyon lira gibi bir harcayacağımız kaynak oluşturduk. Nasip olursa biz bir işe başlayalım başlamak bitirmek demektir. İşin sonuna doğru da inşallah bir kaynak buluruz. Çünkü Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay, Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Yusuf Başer ve önceki dönem milletvekillerimiz çok destek veriyor bu hususta. Onların vereceği desteklerle gelecek yılın sonuna orayı hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu senenin sonunda ihaleyi yapacağız bahara da başlayacağız ‘’ dedi. (SPOR MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.