Tarım ve hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı

SORGUN 26.01.2021 - 09:02, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Tarım ve hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı

- Sorgun Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin sorunları masaya yatırıldı.
- Sorgun Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin sorunları masaya yatırıldı. Yozgat İl Tarım Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Mahmut Kaan Çeliker, Sorgun İlçe Tarım Müdürü Yusuf Canbolat, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit, Süt Üreticileri Birliği'ni temsilen Ömer Hekimoğlu'nun katıldığı toplantıda tarım ve hayvancılığa verilen destekler konuşuldu. Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Yozgat'ta tarımla uğraşan çiftçinin Trakya'daki, Ege'deki çiftçiyle yarıştırılmak istenmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Sorgun'da tarım yapan, buğday eken çiftçiye 250 kilogram destek verilirken Trakya'da bu rakamın 650 kilogram olduğunu vurgulayan Tuzlacık “Bir başka bölgede çok büyük hibeler verilirken Yozgat'ta da çiftçiye bölgesel destekler sağlanmalı. Daha önce Türkiye'nin  buğdayını Yerköylü, Kırşehirli biçerdöver sahipleri biçerken, şimdi başka bölgelerden gelen  biçerdöverler buraların buğdayını biçiyor. Bunun sebebi de verilen hibe destekleri. Yozgat'ta biçerdövere hibe desteği alamıyoruz. Bizler bölgesel desteklerin daha planlayıcı, daha uygulanabilir olmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit ise sunulan projelerin cazipliğinin olmadığını üreticilerin verilen destek projelerine sıcak bakmadığını ifade ederek,  düzenlenen toplantılara üyeleri götüremediklerini belirtti. Üyelerin ‘Verilen destekler bize uymuyor’ diyerek projelere katılmadığı bilgisini veren Yiğit “Yozgat, hayvancılık yönünden işletme mezarlığı oldu. Çevremizde ki bazı illerdeki gibi bizde büyük işletme yok. Bizde küçük aile işletmeleri var. Biz şurada yanlış yapıyoruz. Sanki ahır ve içindeki hayvan farklı kollardaymış gibi ahıra hibe desteği sunuluyor içine koyacağımız hayvana destek verilmiyor. Bu da bizlere uygun gelmiyor. Hatanın en büyüğü masa başında hazırlanan projelerin sahada uygulanmaması" ifadelerini kullandı.Alparslan Doğan
- Sorgun Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin sorunları masaya yatırıldı.

- Sorgun Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin sorunları masaya yatırıldı.

Yozgat İl Tarım Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Mahmut Kaan Çeliker, Sorgun İlçe Tarım Müdürü Yusuf Canbolat, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit, Süt Üreticileri Birliği'ni temsilen Ömer Hekimoğlu'nun katıldığı toplantıda tarım ve hayvancılığa verilen destekler konuşuldu.

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Yozgat'ta tarımla uğraşan çiftçinin Trakya'daki, Ege'deki çiftçiyle yarıştırılmak istenmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Sorgun'da tarım yapan, buğday eken çiftçiye 250 kilogram destek verilirken Trakya'da bu rakamın 650 kilogram olduğunu vurgulayan Tuzlacık “Bir başka bölgede çok büyük hibeler verilirken Yozgat'ta da çiftçiye bölgesel destekler sağlanmalı. Daha önce Türkiye'nin  buğdayını Yerköylü, Kırşehirli biçerdöver sahipleri biçerken, şimdi başka bölgelerden gelen  biçerdöverler buraların buğdayını biçiyor. Bunun sebebi de verilen hibe destekleri. Yozgat'ta biçerdövere hibe desteği alamıyoruz. Bizler bölgesel desteklerin daha planlayıcı, daha uygulanabilir olmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit ise sunulan projelerin cazipliğinin olmadığını üreticilerin verilen destek projelerine sıcak bakmadığını ifade ederek,  düzenlenen toplantılara üyeleri götüremediklerini belirtti.

Üyelerin ‘Verilen destekler bize uymuyor’ diyerek projelere katılmadığı bilgisini veren Yiğit “Yozgat, hayvancılık yönünden işletme mezarlığı oldu. Çevremizde ki bazı illerdeki gibi bizde büyük işletme yok. Bizde küçük aile işletmeleri var. Biz şurada yanlış yapıyoruz. Sanki ahır ve içindeki hayvan farklı kollardaymış gibi ahıra hibe desteği sunuluyor içine koyacağımız hayvana destek verilmiyor. Bu da bizlere uygun gelmiyor. Hatanın en büyüğü masa başında hazırlanan projelerin sahada uygulanmaması" ifadelerini kullandı.Alparslan Doğan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.