Yerli patatese rağbet artıyor

GÜNDEM 09.09.2021 - 07:43, Güncelleme: 20.06.2022 - 14:44
 

Yerli patatese rağbet artıyor

Türkiye genelinde patates hasadının başlamasıyla vatandaşlar alışverişlerinde yerli patatese öncelik veriyor.
Türkiye genelinde patates hasadının başlamasıyla vatandaşlar alışverişlerinde yerli patatese öncelik veriyor. Patates üretimi yapan Mevlüt Karaduman, “Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik kriz yüzünden artan işsizlik ve geliri düşük olan vatandaşların gıda alışverişlerinde patates ve soğana öncelik verdiği görülüyor. Koronavirüs (Covid-19) pandemi döneminde en fazla dar gelirli vatandaşlar etkilendi. Yaşanan ekonomik krizle birlikte vatandaşların en temel ihtiyaçları olan gıda ürünleri arasında yerli patatese taleplerin artışına neden oldu.. Başta ulusal zincir marketler olmak üzere ilçelerde kurulan pazarlardaki satış oranlarına bakıldığı zaman yerli patatese talebin geçen yıllara göre 3 kat daha arttığı gözüküyor.” dedi. Vatandaşların kışlık patates ihtiyaçlarını gidermek için yerli patatesten tarafa kullanıdığını belirten Karaduman, buda bizim gibi üretim yapan herkesi memnun ediyor. Patatesin kilo fiyatının daha uygun fiyatlara düşmesi ancak yerli üretimle mümkün olacaktır. Bizlerde bunun mücadelesini veriyoruz. Yıl boyunca fiyatıyla cep yakan patatesin fiyatı, patates hasadının başlamasıyla düşüşe geçti. Hasadın başlamasıyla fiyatlarda büyük gerilemelerin olduğunu söyleyen Karaduman, “Kış aylarında yüksek fiyatlara aldığımız patatesin kilogram fiyatının yerli üretimle birlikte düşeceğini iddia etti. Yerli üretimi her zaman vatandaşın tercih ettiğini ve bundan da herkesin memnun kaldığını söyledi. Kış ayına döndüğümüz bu zamanlarda ise pazar alışverişi yapan vatandaşlarımızın yerli patatesten tarafa tercihlerini kullanmalarını istedi.
Türkiye genelinde patates hasadının başlamasıyla vatandaşlar alışverişlerinde yerli patatese öncelik veriyor.
Türkiye genelinde patates hasadının başlamasıyla vatandaşlar alışverişlerinde yerli patatese öncelik veriyor.
Patates üretimi yapan Mevlüt Karaduman, “Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik kriz yüzünden artan işsizlik ve geliri düşük olan vatandaşların gıda alışverişlerinde patates ve soğana öncelik verdiği görülüyor. Koronavirüs (Covid-19) pandemi döneminde en fazla dar gelirli vatandaşlar etkilendi. Yaşanan ekonomik krizle birlikte vatandaşların en temel ihtiyaçları olan gıda ürünleri arasında yerli patatese taleplerin artışına neden oldu.. Başta ulusal zincir marketler olmak üzere ilçelerde kurulan pazarlardaki satış oranlarına bakıldığı zaman yerli patatese talebin geçen yıllara göre 3 kat daha arttığı gözüküyor.” dedi.
Vatandaşların kışlık patates ihtiyaçlarını gidermek için yerli patatesten tarafa kullanıdığını belirten Karaduman, buda bizim gibi üretim yapan herkesi memnun ediyor. Patatesin kilo fiyatının daha uygun fiyatlara düşmesi ancak yerli üretimle mümkün olacaktır. Bizlerde bunun mücadelesini veriyoruz. Yıl boyunca fiyatıyla cep yakan patatesin fiyatı, patates hasadının başlamasıyla düşüşe geçti. Hasadın başlamasıyla fiyatlarda büyük gerilemelerin olduğunu söyleyen Karaduman, “Kış aylarında yüksek fiyatlara aldığımız patatesin kilogram fiyatının yerli üretimle birlikte düşeceğini iddia etti. Yerli üretimi her zaman vatandaşın tercih ettiğini ve bundan da herkesin memnun kaldığını söyledi. Kış ayına döndüğümüz bu zamanlarda ise pazar alışverişi yapan vatandaşlarımızın yerli patatesten tarafa tercihlerini kullanmalarını istedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sorgunmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.